Antena Căutare

Un vaccin pentru coronavirus, gata în mai puțin de două săptămâni! Rusia, anunț bombă! Război între critici și oficiali. „Ne grăbim pentru oameni!”

Rusia a anunțat că va avea gata un vaccin pentru coronavirus, în mai puțin de două săptămâni și că va deveni, astfel, prima țară din lume ce va avea succes în acest demers.

Un vaccin pentru coronavirus, gata în mai puțin de două săptămâni! Rusia, anunț bombă! Război între critici și oficiali. „Ne grăbim pentru oameni!”
Un vaccin pentru coronavirus, gata în mai puțin de două săptămâni! Rusia, anunț bombă! Război între critici și oficiali. „Ne grăbim pentru oameni!” | profimediaimages.ro

Oficialii ruși au declarat pentru CNN că, cel mai probabil, pe 10 august sau chiar mai devreme ar urma să fie aprobat vaccinul creat de Institutul Gamaleya din Moscova.

Aceștia au precizat că primul vaccin pentru coronavirus din lume va fi aprobat pentru utilizare publică, iar primii care vor beneficia de el vor fi cei din prima line a luptei cu pandemia de Covid-19.

Totuși, există îngrijorări cu privire la siguranța și eficacitatea acestuia vaccin anunțat de Rusia. Unii critici spun că testarea pe oameni a acestui vaccin ar putea fi incompletă.

„Este un moment Sputnik”, a declarat Kirill Dmitriev, șeful fondului suveran al Rusiei, care finanțează cercetarea privind vaccinurile rusești, referindu-se la lansarea cu succes a primului satelit din lume de către Uniunea Sovietică din 1957.

„Americanii au fost surprinși când au auzit bipurile lui Sputnik. La fel este și cu acest vaccin. Rusia va fi prima!”, a mai declarat acesta.

Rusia promite primul vaccin pentru coronavirus din lume, dar nu publică date științifice privind testarea acestuia

Însă, Rusia nu a publicat date științifice privind testarea vaccinurilor sale, iar pretinsa siguranță. Criticii spun că presiunea țării pentru un vaccin vine pe fondul presiunii politice din partea Kremlinului, care dorește să înfățișeze Rusia ca o forță științifică globală.

Zeci de studii pentru lansarea unor vaccinuri pentru coronavirus sunt în desfășurare, la nivel mondial. Un număr mic dintre acestea se află în studii de eficiență la scară largă, dar majoritatea dezvoltatorilor au avertizat că mai rămâne mult de lucru înainte de aprobarea vaccinurilor.

Descoperire de ultim moment despre COVID-19! Oamenii înalți, în pericol mai mare de îmbolnăvire! De la ce înălțime se dublează riscul

În timp ce unele vaccinuri la nivel mondial sunt în a treia fază a studiilor, vaccinul rus pentru coronavirus trebuie să treacă prin faza a doua.

Dezvoltatorii intenționează să finalizeze acea fază până pe 3 august, apoi să efectueze a treia fază de testare în paralel cu vaccinarea lucrătorilor medicali.

Lista de alimente ce te protejează împotriva COVID-19! Brânza cu mucegai, între ele! „Pacienții care au murit nu aveau în corp vitamina ce se găsește în acestea”

Oamenii de știință ruși spun că vaccinul a fost rapid dezvoltat, deoarece este o versiune modificată a unuia deja creat pentru a lupta împotriva altor boli. Aceasta este abordarea adoptată în multe alte țări și de alte companii.

Ministerul Apărării din Rusia susține că soldații ruși au servit ca voluntari în testările umane. În plus, oficialii ruși susțin că vaccinul pentru coronavirus este împins rapid spre aprobare, din cauza pandemiei ce a afectat grav și Rusia, care a raportat peste 800.000 de cazuri.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

„Cercetătorii noștri s-a concentrat nu pe a fi primii, ci pe a proteja oamenii”, a spus Dmitriev.

Oficialii au precizat că datele științifice vor fi gata la începutul lunii august pentru a fi publicate și consultate de alți experți.

La începutul acestei luni, Kremlinul a negat acuzațiile potrivit cărora spionii ruși au încercat să obțină informații din laboratoarele de cercetare americane, canadiene și britanice pentru a fura secretele dezvoltării vaccinului pentru coronavirus.

Descoperire de ultim moment despre COVID-19! Oamenii înalți, în pericol mai mare de îmbolnăvire! De la ce înălțime se du... Un pod s-a prăbușit parțial și a luat foc, în Statele Unite ale Americii, după un accident! Atenție, imagini tulburătoar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x