Un vaccin pentru coronavirus, gata în mai puțin de două săptămâni! Rusia, anunț bombă! Război între critici și oficiali. „Ne grăbim pentru oameni!”

Rusia a anunțat că va avea gata un vaccin pentru coronavirus, în mai puțin de două săptămâni și că va deveni, astfel, prima țară din lume ce va avea succes în acest demers.

Un vaccin pentru coronavirus, gata în mai puțin de două săptămâni! Rusia, anunț bombă! Război între critici și oficiali. „Ne grăbim pentru oameni!”

profimediaimages.ro

Oficialii ruși au declarat pentru CNN că, cel mai probabil, pe 10 august sau chiar mai devreme ar urma să fie aprobat vaccinul creat de Institutul Gamaleya din Moscova.

Aceștia au precizat că primul vaccin pentru coronavirus din lume va fi aprobat pentru utilizare publică, iar primii care vor beneficia de el vor fi cei din prima line a luptei cu pandemia de Covid-19.

Totuși, există îngrijorări cu privire la siguranța și eficacitatea acestuia vaccin anunțat de Rusia. Unii critici spun că testarea pe oameni a acestui vaccin ar putea fi incompletă.

„Este un moment Sputnik”, a declarat Kirill Dmitriev, șeful fondului suveran al Rusiei, care finanțează cercetarea privind vaccinurile rusești, referindu-se la lansarea cu succes a primului satelit din lume de către Uniunea Sovietică din 1957.

„Americanii au fost surprinși când au auzit bipurile lui Sputnik. La fel este și cu acest vaccin. Rusia va fi prima!”, a mai declarat acesta.

Rusia promite primul vaccin pentru coronavirus din lume, dar nu publică date științifice privind testarea acestuia

Însă, Rusia nu a publicat date științifice privind testarea vaccinurilor sale, iar pretinsa siguranță. Criticii spun că presiunea țării pentru un vaccin vine pe fondul presiunii politice din partea Kremlinului, care dorește să înfățișeze Rusia ca o forță științifică globală.

Zeci de studii pentru lansarea unor vaccinuri pentru coronavirus sunt în desfășurare, la nivel mondial. Un număr mic dintre acestea se află în studii de eficiență la scară largă, dar majoritatea dezvoltatorilor au avertizat că mai rămâne mult de lucru înainte de aprobarea vaccinurilor.

Descoperire de ultim moment despre COVID-19! Oamenii înalți, în pericol mai mare de îmbolnăvire! De la ce înălțime se dublează riscul

În timp ce unele vaccinuri la nivel mondial sunt în a treia fază a studiilor, vaccinul rus pentru coronavirus trebuie să treacă prin faza a doua.

Dezvoltatorii intenționează să finalizeze acea fază până pe 3 august, apoi să efectueze a treia fază de testare în paralel cu vaccinarea lucrătorilor medicali.

Lista de alimente ce te protejează împotriva COVID-19! Brânza cu mucegai, între ele! „Pacienții care au murit nu aveau în corp vitamina ce se găsește în acestea”

Citește și
colaj de imagini cu laurentiu reghecampf si anamaria prodan care il tine in brate pe bebeto
Cum s-ar împărți imperiul Prodan-Reghecampf și cine ar primi custodia lui Bebeto. Anamaria și Laurențiu divorțează în SUA
Cum s-ar împărți imperiul Prodan-Reghecampf și cine ar primi custodia lui Bebeto. Anamaria și Laurențiu divorțează în SUA
colaj de fotografii cu rapperita lizzo acoeprit de o plasa mov
Nu îi este rușine cu greutatea sa, dar nici să iasă fără lenjerie într-o rochie transparentă. Cum arată când se întoarce cu fața diva care a atras toate privirile
Nu îi este rușine cu greutatea sa, dar nici să iasă fără lenjerie într-o rochie transparentă. Cum arată când se întoarce cu fața diva care a atras toate privirile
Cleopatra Stratan, imbracata intr-o rochie albă
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Mai multe articole

Oamenii de știință ruși spun că vaccinul a fost rapid dezvoltat, deoarece este o versiune modificată a unuia deja creat pentru a lupta împotriva altor boli. Aceasta este abordarea adoptată în multe alte țări și de alte companii.

Ministerul Apărării din Rusia susține că soldații ruși au servit ca voluntari în testările umane. În plus, oficialii ruși susțin că vaccinul pentru coronavirus este împins rapid spre aprobare, din cauza pandemiei ce a afectat grav și Rusia, care a raportat peste 800.000 de cazuri.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

„Cercetătorii noștri s-a concentrat nu pe a fi primii, ci pe a proteja oamenii”, a spus Dmitriev.

Oficialii au precizat că datele științifice vor fi gata la începutul lunii august pentru a fi publicate și consultate de alți experți.

La începutul acestei luni, Kremlinul a negat acuzațiile potrivit cărora spionii ruși au încercat să obțină informații din laboratoarele de cercetare americane, canadiene și britanice pentru a fura secretele dezvoltării vaccinului pentru coronavirus.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri