Antena Căutare

S-a terminat! Omenirea este în pragul colapsului. Dovada că nu mai avem nicio șansă de salvare!

O echipă internaţională de cercetători susţine faptul că pe Terra nu mai există locuri neafectate de activitatea umană, ceea ce nu e tocmai o informație surprinzătoare

O echipă internaţională de cercetători susţine faptul că pe Terra nu mai există locuri neafectate de activitatea umană, ceea ce nu e tocmai o informație surprinzătoare.

Mai mult, se pare că această consecinţă nu a apărut ca urmare a efectelor Revoluţiei Industriale, ci s-a produs încă de acum câteva mii de ani. Cercetătorii spun că descoperirea acestui impact ar trebui să fie considerat drept un semnal de alarmă pentru omenire.

Nicole Boivin, cercetător în cadrul Universităţii Oxford şi Institutului Max Planck din Germania, a examinat împreună cu colegii săi studii arheologice realizate pe parcursul a circa 30 de ani, ultimele baze de date care conţin informaţii referitoare la ADN-ul antic şi microfosile, dar şi modele statistice.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că impactul omului asupra Terrei nu a fost declanşat odată cu avansările din tehnologie şi societate apărute în timpul Revoluţiei Industriale, ci datează cu mii de ani înainte, la sfârşitul Epocii Pleistocenului. În acest sens, s-a constatat că primele specii au dispărut din cauza activităţii umane încă de acum 195.000 de ani.

Vezi aici de ce situația e atât de critică!

Descoperire neobișnuită. O ploaie de gaze reci alimentează o gaură neagră supermasivă... "Trecea prin faţa fiecărei persoane aflate la pământ şi trăgea în ea, pentru a fi sigur că a murit"! Statul Is...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x