Antena Căutare

Salvarea minerilor din Chile continua. Vezi operatiunea LIVE!

Operatiunile de salvare a ortacilor din Chile continua, specialistii apreciind ca ar mai putea dura inca aproximativ 24 de ore. Miercuri, pana la orele 20.30, 16 dintre cei 33 de mineri din Chile blocati in subteran de mai bine de doua luni, au fost scosi la suprafata. Minerii au aratat o stare buna de sanatate in ciuda celor 68 de zile petrecute in subteran. Operatiunile de salvare au suferit mai multe amanari din cauza unei avarii a capsulei, la o coborare de proba.

UPDATE:







Vezi imagini in direct de la operatiunile de salvare!



Iesirea la suprafata a lui Avalos a fost salutata de sirene si girofaruri. Tanarul pare sa se simta bine, dar a fost dus intr-o clinica pentru teste medicale, anunta Sky News. O ora mai tarziu, a fost scos Mario Sepulveda Espinace, de 41 de ani. A urmat Juan Andres Illanes Palma.

Singurul bolivian din grupul de 33 de mineri, Carlos Mamani Solis, a fost cel de-al patrulea scos la suprafata. A fost urmat de Jimmy Alejandro Sanchez, de 19 ani.

Iesirea primilor mineri din subteran a declansat o explozie de bucurie in oraselul din apropierea minei, unde aproape toata populatia urmareste operatiunile pe ecrane uriase.

Salvatorii chilieni au sapat in trei locuri pentru a ajunge la mineri. Viabil s-a dovedit a fi doar al doilea canal, de 624 de metri lungime. In put a fost introdusa o capsula de salvare de aproape 4 metri lungime, cu un diametru doar cu putin mai mare de o jumatate de metru.

Capsula este prevazuta cu echipamente de protectie, de comunicatie si rezerve de oxigen. Pe tot parcursul operatiunii minerii vor purta costume speciale, care le vor masura tensiunea.

Cei 33 de mineri au ramas captivi la inceputul lunii august. Drama lor a fost urmarita de milioane de oameni, dar mai ales de familiile lor, care au vegheat tot timpul la gura minei in aceasta perioada. Operatiunile de salvare vor dura, probabil, cel putin doua zile.


Franta isi adapteaza legislatia in functie de observatiile CE referitoare la expulzarea romilor... Guvernul ungar se pregateste sa introduca "Taxa de criza"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x