Antena Căutare

Salvati de mesajul din sticluta: echipajul unui vas italian, eliberat din mana piratilor

Trupe britanice si americane au eliberat vasul italian Montecristo, dupa ce acesta a fost capturat de catre piratii somalezi. Cei 23 de membri ai echipajului s-au refugiat intr-o camera a navei, reusind sa comunice cu fortele de interventie printr-un mesaj inchis intr-o sticla pe care au aruncat-o in ocean.

Conform BBC, piratii au blocat sistemele de comunicatie, dar membrii echipajului au aruncat in ocean o sticla cu un mesaj care explica situatia de la bordul vasului. Astfel, trupele britanice si americane au putut ataca si retine pe cei 11 pirati somalezi.

In fiecare an piratii din Oceanul Indian captureaza vase care transporta marfa pentru a obtine rascumparari in schimbul echipajelor si navelor.

Karen Jacques, de la Serviciul de Informatii Maritime Dryad, a declarat ca “sezonul pirateriei” este la inceput, deoarece vremea buna ii ajuta pe rapitori. “Miza este din ce in ce mai mare, rascumpararile platite au tot crescut, dar vestea buna este ca industria trasnporturilor maritime se pregateste pentru astfel de atacuri”, a mai adaugat Karen Jacques.

Ignazio La Russa, Ministrul Apararii italian, a declarat ca 10 echipaje militare a cate sase membri vor fi stationate la bordul navelor de transport italiene pentru a combate pirateria.

Foto: www.visualintel.net

Iranul acuza: SUA vor sa creeze o "criza artificiala" in Orientul Mijlociu... In Haiti, ploile aduc holera: 20 de persoane au murit deja!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x