Antena Căutare

Scandal de proportii in Marea Britanie. Un membru marcant al Partidului Consevator, filmat in timp ce pretindea mita

Scandal de proportii in Marea Britanie. Peter Cruddas, un membru marcant al Partidului Consevator a fost filmat in timp ce a pretins o suma uriasa de bani pentru a intermedia o intalnie cu premierul David Cameron. Dupa ce inregistrarea a ajuns in presa, politicanul a demisionat.

"100.000 de mii nu e de prima liga. Nu e rau, dar e chiar sub prima liga. Probabil 200.000, 250.000 de lire sterline e suma de prima liga": sunt cuvintele rostite de fostul trezorier al Partidului Conservator din Marea Britanie care i-au adus politicianului sfarsitul carierei.


El a fost filmat cu camera ascunsa de jurnalistii de la Sunday Times in timp ce pretindea sume uriase de bani pentru a le facilita accesul la oficiali guvernamentali de rang inalt. Reporterii s-au dat drept reprezentanti ai unui fond de investitii din Liechtenstein interesat sa lanseze mai multe afaceri in Marea Britanie.

"Ceea ce s-a intamplat este complet inacceptabil. Nu asa se strang bani in Partidul Conservator. Asa ceva nu ar fi trebuit sa se intample", a declarat premierul David Cameron

Peter Cruddas a demisionat din partid, iar cariera lui politica e terminata. Raman in urma lui suspiciuni asupra donatiilor in conturile partidului Conservator. Anul trecut, formatiunea a convenit asupra unei limite anuale de 10.000 de lire sterline pentru donatiile facute fie de persoane fizice sau juridice.

VIDEO! Papa Benedict al XVI-lea, intampinat de sute de mii de oameni in Mexic... Rick Santorum a castigat scrutinul primar republican din Louisiana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x