Antena Căutare

Scandal diplomatic uriaș! ”Taxă de coronavirus" și tarife diferite în funcție de naționalitate, la Ambasada Bulgariei

Un scandal uriaș de corupție a izbucnit la vârful diplomației bulgare de la Haga, unde șeful secţiei consulare este acuzat că a pretins ilegal o ''taxă de coronavirus'' de la vizitatorii care solicitau asistenţă consulară.

Scandal diplomatic uriaș! ”Taxă de coronavirus" și tarife diferite în funcție de naționalitate, la Ambasada Bulgariei
Pasageri cu bagaje in aeroport | Flickr.ro

MAE bulgar susține că diplomatul, Svilen Iliev, pretindea câte 5 euro de la cetăţenii bulgari şi câte 10 euro de la cei străini care au solicitat asistenţă consulară, scrie Agerpres.

''Un asemenea comportament este absolut incompatibil cu serviciul diplomatic bulgar şi nu poate fi tolerat în niciun caz'', a explicat şefa diplomaţiei bulgare, Ekaterina Zaharieva.

Citește și: Bulgaria interzice intrarea pe teritoriul său a străinilor din afara UE şi a celor proveniţi din unele state europene afectate de coronavirus

Ministerul de Externe bulgar a precizat că vor fi începute procedurile disciplinare contra funcţionarului respectiv şi că i s-au solicitat explicaţii şi ambasadorului Bulgariei la Haga, Rumen Aleksandro.

Bulgaria este unul dintre statele din Europa cu cele mai puține cazuri de infectare cu coronavirus, la această oră fiind aproape 600 la număr. De asemenea, vecinii bulgari au înregistrat până în prezent 23 de decese cauzate de COVID-19.

Suprafaţa incendiului de pădure din zona de excludere de la Cernobîl, provocat de un tânăr, a crescut de trei ori... Aproape 2.000 de morţi într-o singură zi în SUA, unde bilanţul deceselor se apropie de 13.000, iar al contaminărilor de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x