Antena Căutare

Siria: Peste 70 de morti, in urma protestelor antiputere

Peste 70 de oameni au murit ieri, in Siria, dupa ce fortele de ordine au deschis focul asupra unor grupuri de protestatari care cereau demisia presedintelui. A fost cea mai sangeroasa zi inregistrata in cele cateva saptamani de manifestatii. urmeaza imagini socante.

Ample demonstratii antiputere au avut loc in aproape toate orasele Siriei. Sute de mii de oameni au iesit pe strazi si au cerut demisia presedintelui Bashar al Assad. In unele localitati, manifestatiile au decurs pasnic. In altele insa, fortele de ordine au deschis focul asupra multimii.

Cele mai mari violente au avut loc in orasele Homs, Deraa si in capitala Damasc. Aici, confruntarile dintre protestatri si fortele de ordine s-au mai transformat si in trecut in lupte sangeroase. Niciodata insa, violentele nu au fost atat de intense ca acum.

Imagini socante din timpul protestelor fac zilnic inconjurul lumii. Inregistrari video terifiante, cu protestatarii care fug disperati din calea gloantelor - sunt postate frecvent, pe internet, de amatori.

Autoritatile din Damasc au ridicat recent starea de urgenta impusa in tara in urma cu 48 de ani in speranta ca asta va mai potoli furia manifestantilor. Multimea insa, continua demonstratiile.

Sursa: Antena3

Surse: Franta nu mai vrea in Schengen... Cutremur de 6,9 grade in Oceanul Pacific...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x