Antena Căutare

Situatie critica in Thailanda: Camasile rosii au ocupat nordul, armata ameninta cu interventia in forta

Protestele antiguvernamentale se intind in din ce in ce mai multe zone din nord-estul Thailandei, unde "Camasile rosii" au reusit chiar sa blocheze pentru 24 de ore un tren militar plin cu armament. In acelasi timp, armata thailandeza a anuntat ca o interventie in forta pentru dispersarea manifestantilor este iminenta.


De asemenea, in timpul noptii, cateva zeci de manifestanti au impiedicat mai multe autobuze militare sa iasa din cazarmi. "Incidentul s-a incheiat cand cei aproximativ 150 de soldati au acceptat sa reintre in baza", a declarat un responsabil al armatei thailandeze.

"Camasile rosii" cer demisia Guvernului de la Bangkok si organizarea de alegeri anticipate. Protestatarii ocupa un cartier intreg din centrul capitalei thailandeze.

In prag de "haos"
Purtatorul de cuvant al armatei thailandeze, colonelul Sunsern Kaewkumnerd, a lansat un avertisment la adresa manifestantilor, in care ameninta ca autoritatilor vor lua masuri decisive, ceea ce va duce la un adevarat "haos".

"Nu vrem sa va punem vietile in pericol. Dar, in cazul unei confruntari, puteti fi loviti de gloante ratacite. Nu v-a ramas mult timp. Parasiti-va imediat pozitiile", le-a transmis oficialul protestatarilor.

Aviz falsificatorilor: Bancnota de 100 de dolari, 3D... 2.183 de morti: ultimul bilant al cutremurului produs in nord-vestul Chinei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x