Antena Căutare

Sotia, "arma" electorala secreta a liderului conservator britanic

In conditiile in care avansul conservatorilor britanici in fata laburistilor scade, cu cateva saptamani inainte de alegerile legislative, liderul lor, David Cameron, a decis sa isi foloseasca arma secreta - pe sotia sa, Samantha, relateaza AFP.

Samantha Cameron a acordat primul sau interviu televizat, care urmeaza sa fie difuzat duminica seara, dezvaluind latura dezordonata a sotului sau, precum si pasiunea sa pentru bucatarie si pentru filmele western.

In varsta de 38 de ani, aceasta aritocrata sic, femeie de afaceri de succes cu o tenta rebela, se distanteaza de imaginea traditionalista a sotului sau.

Departe de puloverele traditionale si de colierele cu perle, ea are un tatuaj cu delfin si, potrivit revistelor, si-a petrecut o mare parte din studentie jucand biliard in puburi. Ea chiar ar fi votat pentru fostul premier laburist Tony Blair, potrivit unui colaborator, care apoi a retras declaratia.

Samantha se exprima rar in public, dar alegerea unei rochii de la Marks and Spencer, modesta dar eleganta, pentru conferinta Partidului Conservator anul trecut, a ocupat prima pagina a ziarelor.

Si prezenta sa va deveni din ce in ce mai puternica, pe masura ce batalia dintre partidul de centru-dreapta al sotului sau si laburistii lui Gordon Brown se va intensifica inainte de alegerile legislative.

"Suntem impreuna de 18 ani si am traversat perioade destul de dificile si pot spune, sincer, ca nu cred ca am fost abandonata in vreun fel in cursul acestei perioade", a spus ea, potrivit unor fragmente din interviul sau date publicitatii de postul ITV.

David Cameron "nu este, in evident, perfect si, ca orice sot, are multe obiceiuri foarte enervante". "As spune ca unul dintre lucrurile grozave la el este ca ii place sa gateasca. dar provoaca multa dezordine. si nu este prea bun la curatenie", a dezvaluit ea.

Conservatorii au beneficiat mult timp de un avans de peste 10% in fata laburistilor. insa in luna ianuarie situatia s-a schimbat, pe masura ce tara a inceput sa iasa din criza. Iar ultimele sondaje arata o reducere a diferentei intre cele doua partide, evocand chiar amenintarea unui Parlament in care nicio formatiune nu va avea majoritatea absoluta.

David Cameron - educat la scoala privata foarte selecta Eton, apoi la universitatea Oxford - incearca sa scape de imaginea de aristocrat snob, pentru a demonstra ca poate inetelege problemele britanicilor de rand. Consilierii sai pe probleme de comunicare spera ca Samantha, poreclita "SamCam" de presa, il va ajuta sa isi construiasca o imagine de om obisnuit.

Insa, in pofida stilului sau democratic, aceasta fiica de baron este descendenta din regele Carol al II-lea si are un rang superior sotului sau.

Ea l-a intalnit pe David Cameron cand avea 21 de ani, in timp ce se afla in vacanta in Italia. in perioada aceea ea era studenta la arte, iar el consilierul in ultimul guvern conservator, al lui John Major.

Patru ani mai tarziu, cei doi s-au casatorit si au avut trei copii: Ivan, Nancy si Elwen. Primul fiu, Ivan, nascut cu handicap si suferind de epilepsie, a murit anul trecut, la varsta de sase ani.

David Cameron a povestit public cum faptul ca s-a ocupat de fiul sau bolnav i-a oferit noi perspective asupra vietii.

In conditiile in care Sarah Brown, sotia premierului laburist si-a consolidat prezenta mediatica in ultimele luni, presa prevesteste deja o "lupta a doamnelor" in urmatoarea campanie electorala.

Sursa: www.newsin.ro

Coridele, in pericol din cauza militantilor pentru drepturile animalelor... Doua gropi comune din perioada nazista, identificate in Austria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x