Antena Căutare

Spania: Nationalistii au castigat in Tara Bascilor, iar Partidul Popular si-a consolidat pozitia in Galicia in alegerile regionale

Partidul Popular spaniol, condus de premierul Mariano Rajoy, isi pastreaza majoritatea absoluta in Galicia dupa alegerile regionale de ieri. Nationalistii din PNV au castigat alegerile din Tara Bascilor, insa vor fi nevoiti sa guverneze cu formatiunea mostenitoare a partidului Herri Batasuna, numita EH Bildu. Socialistii sunt cei care au pierdut dramatic in ambele regiuni.

Partidul Popular al premierului Rajoy si-a intarit pozitia in provincia Galicia, regiune traditional conservatoare, dupa ce, ieri, alegerile anticipate i-au adus trei fotolii parlamentare in plus. PP va guverna in regiune cu majoritate absoluta, conform Rador.

In Tara Bascilor victoria a fost a fortelor nationaliste si separatiste reprezentate de partidele regionale basce, in timp formatiunile tradionale au pierdut locuri in Parlamentul local. Astfel, guvernul se imparte intre doua idei: a nationalistilor de la PNV, care au obtinut 27 de locuri in Parlament, si a extremistilor de la EH Bildu, urmasa Herri Batasuna, care a anuntat ca nu va accepta linia Madridului si ca va lupta pentru aducerea mai aproape de casa a prizonierilor apartinand organizatiei ETA. EH Bildu a reusit sa obtina 28 de locuri in Parlamentul Basc, devansandu-i atat pe socialisti cat si pe conservatori. Marele perdant al alegerilor de ieri este Partidul Socialist; 16 parlamentari a pierdut PSOE in total, cei mai multi in Tara Bascilor, unde pana ieri a fost la guvernare, in vreme ce conservatorii au pierdut trei locuri.

Manifestatii de amploare in Ungaria. Sute de mii de maghiari vor iesi maine pe strazile Budapestei... Statele Unite: O familie a "descoperit", in pragul usii, un meteorit vechi de 4 miliarde de ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x