Antena Căutare

Stare de urgenta in Tunisia!

Guvernul tunisian a anuntat ca a decretat starea de urgenta in toata tara, ceea ce presupune restrictii de circulatie intre orele 18.00-6.00, interzicerea mitingurilor in locuri publice si autorizarea armatei si politiei sa deschida focul asupra oricarui 'suspect' care refuza sa se supuna ordinelor.

Presedintele Tunisiei, Zine El Abidine Ben Ali, vizat de o miscare de contestare fara precedent, a decis vineri sa demita Guvernul si sa convoace alegeri legislative anticipate, in termen de sase luni, dar violentele continua la Tunis, determinand decretarea starii de urgenta in tara, transmite AFP.

Vineri dupa-amiaza, armata a preluat controlul asupra aeroportului international Tunis-Cartagina, iar spatiul aerian a fost inchis, a precizat o sursa aeroportuara.

La randul sau, presedintele Zine El Abidine Ben Ali, vizat de o luna de aceasta miscare de contestare, a decis sa demita Guvernul si sa convoace alegeri legislative anticipate, in termen de sase luni.

Miile de manifestanti adunati vineri la Tunis si in provincie cer insa in continuare plecarea imediata a presedintelui, aflat la putere de 23 de ani, nefiind multumiti de promisiunile sale de a parasi puterea la finalul mandatului sau, in 2014.

Bilantul reprimarii miscarii de contestare a regimului tunisian a crescut, cu cel putin 15 decese inregistrate joi seara, iar turismul, un sector-cheie al economiei, este afectat de criza, odata cu repaterierea a mii de turisti europeni.

Premierul Mohammed Ghannouchi, citat de agentia oficiala TAP, a precizat ca presedintele a decis, "in cadrul masurilor anuntate joi, sa demita Guvernul si sa convoace alegeri legislative anticipate in sase luni". El a adaugat ca a fost insarcinat sa formeze noul Guvern.

Tot articolul, in Jurnalul National

Brazilienii se confrunta cu cea mai mare castrofa din istorie... Franta a blocat adoptarea raportului tehnic privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x