Antena Căutare

Studentii englezi la jurnalism nu citesc ziarele. Internetul, principala sursa de informare

Un profesor universitar din Marea Britanie a descoperit ca studentii de la cursul sau de jurnalism nu citesc ziarele. "La cursul City University participau 250 de persoane. I-am intrebat care este principala voastra sursa de informare: ziarele? - cel mult 20 de maini s-au ridicat; radioul? - cam la fel; televizorul? - cam 30; internetul? - o padure de maini", scrie Roy Greenslade pe blogul Guardian.co.uk.

El a remarcat cu interes faptul ca cei mai multi dintre studentii care urmau cursul de "gazetarie", oameni care sperau sa primeasca joburi la ziare, au recunoscut ca nu citesc editiile printate.

De asemenea, Greenslade a observat ca jurnalilsmul antreprenorial nu este luat in considerare de generatia care vine din spate. Majoritatea studentilor intrebati de el au recunoscut ca isi doresc sa lucreze pentru trusturile mari media, si nu pentru propria firma.

"Desi sunt nascuti in era digitala ambitia lor este sa lucreze pentru altii, nu pentru ei. Cunosc riscurile. Stiu ca vor fi foarte putine job-uri disponibile. Li s-a spus ca ar putea munci gratis saptamani, poate luni de zile. Insa sunt neinduplecati, media mainstream ii seduce in continuare", a mai scris Roy Greenslade.

Bilantul accidentului chimic din Ungaria a ajuns la 9 morti... Franta isi adapteaza legislatia in functie de observatiile CE referitoare la expulzarea romilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x