Antena Căutare

SUA au datorii de peste 14.300 de miliarde de dolari

Guvernul american are datorii de 14.300 de miliarde de dolari si va atinge in curand plafonul ma im de indatorare, stabilit de Congresul SUA, conform Washington Post.

Dar guvernul american nu este deloc sarac, detinand active ce includ apro imativ un milion de cladiri, terenuri in suprafata totala de 2,63 kilometri patrati dar si aur in valoare de peste 370 de miliarde dolari.

La acestea, se adauga reteaua interstatala de autostrazi sau companii de utilitati.

Unii economisti conservatori iau in calcul „intrarea" in cele peste 4,170 de tone de aur din renumitul seif al statului, Fort Knox.

"Sta acolo degeaba. Avand in vedere pretul ridicat si problemele majore legate de indatorare, cred ca ar trebui sa vindem", a afirmat Ron Utt, membru al centrului de cercetare al Heritage Foundation.

O eventuala vanzare de active ar trebui sa se desfasoare ordonat, fara a surprinde pietele, potrivit administratiei prezidentiale. Totodata, vanzarea rezervei de aur nu poate fi considerata o solutie.

"Vanzarea aurului este doar la un pas de vanzarea muntelui Rushmore", a afirmat un important oficial al administratiei prezidentiale, sub protectia anonimatului.

Plafonul de indatorare al Statelor Unite este stabilit de Congres si reprezinta nivelul maxim al datoriilor pe care le poate avea guvernul federal. Congresul a majorat ultima data plafonul in februarie 2010, la aproape 14.300 de miliarde de dolari.

Sursa: Antena3

Romania a hotarat suspendarea activitatii Ambasadei de la Tripoli... Sondaj: 59% dintre americani l-ar vota pe Obama pentru un al doilea mandat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x