Antena Căutare

SUA au pierdut comunicatiile cu 50 de rachete nucleare timp de 45 de minute

Comunicatiile cu 50 de rachete nucleare americane au fost perturbate sambata, timp de 45 de minute, facand mai dificila lansarea lor, iar echipe militare au fost trimise pentru a stabili cauza incidentului, potrivit unor oficiali din domeniul Apararii, citati de Wall Street Journal.

Incidentul a fost considerat destul de semnificativ ca presedintele Barack Obama sa fie informat saptamana aceasta. Un oficial din domeniul Apararii a declarat ca o pana de curent a intrerupt comunicatiile intre centrul de Control si rachetele de la baza aeriana F. E. Warren, din Wyoming.

Nu a existat pericolul unei lansari accidentale, potrivit oficialilor, iar Fortele aeriene au supravegheat rachetele neintrerupt. "Nu a existat nicio amenintare pentru public", a subliniat un oficial. Cauza penei este, in continuare, necunoscuta, dar se crede ca nu a fost un act deliberat.

Amiralul Michael Mullen, seful Statului Major Interarme, l-a informat pe secretarul Apararii, Robert Gates, despre incident. in prezent, este analizata cauza incidentului, a declarat un alt oficial. "Rachetele au fost protejate de sisteme de securitate si control multiple si redundante", a subliniat un oficial militar.

Revista Atlantic a anuntat ca statutul escadrilei care deserveste rachetele balistice intercontinentale (ICBM) era "LF Down", insemnand ca personalul din buncarele rachetelor nu puteau comunica cu rachetele.

Tot articolul, in Jurnalul National

Indonezia, lovita de tsunami si o eruptie vulcanica... Asteroidul Apophis ameninta Terra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x