Antena Căutare

SUA: Buget de 660 de miliarde de dolari pentru Pentagon

Senatul american a adoptat proiectul de lege pentru finantarea Pentagonului, in valoare de 660 de miliarde de dolari pentru anul fiscal 2012, informeaza AFP.

Senatorii au aprobat, cu 93 de voturi "pentru" si sapte "impotriva", bugetul Apararii, dupa mai multe zile de dezbateri si examinarea a zeci de amendamente.

Printre masurile controversate se numara cea privind cetatenii americani suspectati de terorism, ce pot fi retinuti pe o perioada nedeterminata. Aceasta masura a fost atenuata printr-un amendament de compromis care asigura ca nimic nu se schimba in drepturile cetatenilor. Dar presedintele american Barack Obama a amenintat cu exercitarea dreptului de veto in cazul masurilor cu privire la suspectii de terorism, exprimand "serioase preocupari judiciare si politice".

Totodata, Senatul SUA a adoptat un amendament privind sanctionarea Bancii Centrale a Iranului pentru a impiedica progresul programului nuclear iranian si o masura ce vizeaza incetarea ajutorului militar pentru Pakistan in lupta impotriva talibanilor, pentru a forta Islamabadul sa abordeze cauzele atentatelor cu dispozitive explozibile improvizate de pe marginea drumurilor, ale caror victime sunt soldatii americani in Afganistan.

Foto: architecture.about.com

Adrian Severin a speriat UE: Parlamentul European are cod de conduita... VIDEO! Soldatii romani din Afganistan, in schimb de focuri si injuraturi cu talibanii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x