Antena Căutare

SUA: Naveta spatiala Endeavour, pe ultimul drum

Naveta spatiala americana Endeavour a pornit, miercuri, in ultimul ei zbor, atasata pe spatele unui avion Boeing 747 modificat, care a decolat din Florida, cu destinatia statul California, unde aceasta va fi expusa intr-un muzeu, a anuntat Agentia spatiala americana (NASA).

Naveta, care a efectuat ultima ei misiune in spatiu in perioada mai-iunie 2011, a parasit Centrul spatial Kennedy din apropiere de Cape Canaveral din Florida, pentru a fi expusa in muzeul California Science Center din Los Angeles.

Inainte de a zbura pe coasta de est, avionul Boeing 747 modificat pe spatele caruia a fost atasata Endeavour a survolat la altitudine joasa Centrul Kennedy, baza aeriana Cape Canaveral si Patrick Air Force Base, aflata in apropiere. Transportorul va trece, de asemenea, in semn de ultim salut adus navetei Endeavour, pe deasupra Centrului spatial Stennis pe care NASA il detine in Mississippi si pe deasupra uzinelor Michoud din Louisiana, unde au fost produse rezervoarele exterioare ale navetei. Avionul va ateriza apoi la Ellington Field din apropiere de Centrul spatial Johnson din Houston (Texas).

Transportorul va relua calea aerului, joi, si va ateriza apoi la Centrul de cercetari stiintifice pe care NASA in detine in Dryden, situat in baza aeriana Edwards din desertul Mojave din California. Iar vineri, transportorul va survola la altitudine joasa nordul statului California si va trece pe deasupra mai multor orase, precum Sacramento, San Francisco si Los Angeles, inainte de a ateriza pe aeoroportul din Los Angeles.

Flota de navete a NASA a fost retrasa din circulatie anul trecut, dupa trei decenii de activitate.

Foto: Intactimages / EPA

Razboi cibernetic intre China si Japonia! Site-urile ministerelor nipone, atacate de hackeri chinezi... Alerta terorista in Franta, dupa ce revista Charlie Hebdo a publicat caricaturi cu profetul Mahomed...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x