Antena Căutare

Suedia: Tinerii someri sunt platiti ca sa plece la munca in Norvegia

In incercarea de a reduce rata somajului printre tineri, aflata in continua crestere pe fondul crizei economice, autoritatile dintr-un oras suedez a gasit o solutie inedita. Tinerii sunt platiti ca sa plece sa lucreze in Norvegia.

Autoritatile din orasul Soderhamn au lansat un program de sprijin pentru tinerii cu varsta intre 18 si 28 de ani, care nu au un loc de munca. Programul "Calatoria pentru un loc de munca" le ofera celor care aleg sa se inscrie un loc de munca in Oslo, capitala Norvegiei, biletul de drum gratuit si cazare asigurata timp de o luna. Toate costurile sunt acoperite de primaria din Soderhamn.

"Aveam o rata a somajului in randul tinerilor de peste 25%, asa ca trebuia sa facem ceva. Cautarea unui loc de munca in Norvegia a fost tot timpul populara in randul tinerilor, dar in unele cazuri cand vor sa plece nu stiu cum sa procedeze pentru a gasi o slujba sau cazare", a declarat Magus Nilsen, responsabil de program.

Pana acum, aproape 100 de tineri s-au inscris in program.

Marea Britanie: Au iesit la colindat de Halloween si au primit cocaina in loc de bomboane... Alegerile prezidentiale din SUA. O fetita plange in hohote pentru ca s-a saturat de "Bronco Bamma" si Mitt Rom...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x