Antena Căutare

Țara din Europa care le oferă oamenilor bani sa se mute acolo. Care este motivul și ce sumă poți primi

Guvernul se așteaptă să ofere 100 de recompense până în 2026 celor care vor să se mute în Insulele de Vest și Orkney. Deja au apărut primi doritorii, dar și primii contenstatari ai inițiativei.

colaj  foto fata in aeroport si forto scotia Galerie
Guvernul se așteaptă să ofere 100 de recompense până în 2026 celor care își doresc să se mute în Insulele de Vest și Orkney. | Shutterstock

Este greu de crezut că una dintre cele mai frumoase țări de Europa are zone nelocuite, dar iată că este posibil. Pentru a-și repopula insulele, statul oferă o sumă frumușică celor care vor să se mute acolo.

Una dintre cele mai frumoase țări din Europa a anunțat recent că oferă străinilor 50.000 de lire sterline doar pentru a se muta acolo. Este vorba despre Scoția care încearcă să își cească populația pe Insulele de Vest și Orkney, însă nu toți văd cu ochi buni această inițiativă.

Scoția le oferă 50.000 de lire sterline celor care vor să se mute acolo

Guvernul scoțian a anunțat că intenționează să ofere 100 de compensații, în valoare de cinci milioane de lire sterline pentru familiile care acceptă să se mute pe Insulele de Vest și Orkney, iar primii bani vor fi oferiți în câteva săptămâni.

Autoritățile de pe câteva insule din Scoția oferă 50.000 de lire sterline familiilor care se hotărăsc să se mute în aceste zone, într-o încercare de a crește populația, scrie The Times.

„Depopularea este una dintre cele mai mari amenințări la adresa comunităților noastre insulare. Orice demers pentru inversarea tendințelor de depopulare ar trebui încurajat. Aceste compensații îi vor ajuta pe oameni să cumpere case, să înceapă afaceri și să-și facă o viață aici.”, a declarat Alasdair Allan, parlamentar scoțian pentru Insulele de Vest.

Citește și: Ce sunt “stâlpii de lumină”. Cum au explicat cercetătorii fenomenul bizar din Scoția și ce legătură are cu viața extraterestră

Într-adevăr, pentru numeroase persoane, indiferent că vorbim despre români sau despre alte naționalități, această veste reprezintă o mare oportunitate pentru un altfel de trai, dar și pentru a-și schimba radical viața. Cu toate acestea, nu toți cred că inițiativa este o idee bună.

Potrivit aceleiași surse, liberalul democrat Liam McArthur susține că această măsură „nu rezolvă cauzele fundamentale ale depopulării în comunitățile insulare”, iar banii ar putea fi folosiți pentru a ajuta mai mult comunitățile existente.

Noul plan a stârnit deja interesul unui număr considerabil de oameni, iar unii dintre ei provin din zone îndepărtate, precum America de Sud.

„Monstrul” din Loch Ness ar fi fost filmat de drona unui turist. Ce apare pe înregistrarea video

Scoția este cunoscută pentru atracțiile sale, iar frumusețe insulelor nu poate fi descrisă în cuvinte, însă una dintre cele mai cunoscute legende locale este Monstrul” din Loch Ness.

La finalul anului trecut, un turist a filmat ceea ce mulți oameni au considerat a fi "monstrul" din Loch Ness sau Nessie, în timp ce era în Scoția, potrivit Daily Star. Pe bărbat îl cheamă Richard Mavor, are 54 de ani și este pilot profesionist. Acesta, împreună cu prietenii și cu familia, făceau un traseu de canotaj, Great Glen Canoe Trail, pentru un scop caritabil.

Filmulețul captat de drona lui Richard Mavor, de patru minute, redă o creatură care pare a fi, într-adevăr, asemănătoarea cu înfățișarea pe care s-ar presupune că ar avea-o și Nessie, au spus mulți dintre cei care au văzut înregistrarea video. Forma neobișnuită care se observă în apă, aproape de țărm, ar aduce cu ceea ce pare a fi legendara creatură, așa cum ar mai fi fost surprinsă în trecut și despre care s-ar presupune că ar avea un corp mare și gâtul alungit, un fel de reptilă preistorică acvatică, cum ar fi plesiozaurul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce se va întâmpla cu războiul din Ucraina, dacă Vladimir Putin nu va mai fi în viață. Declarația unui general de brigadă... Sahar Tabar, „sosia zombi” a Angelinei Jolie, a fost condamnată la 10 ani de închisoare. Care este motivul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x