Antena Căutare

Ce sunt “stâlpii de lumină”. Cum au explicat cercetătorii fenomenul bizar din Scoția și ce legătură are cu viața extraterestră

Un fenomen bizar a avut loc în Scoția săptămâna asta, îngrijorându-i pe localnici și atrăgând atenția oamenilor de știință.

stalpi de lumina Galerie
Un fenomen bizar a avut loc în Scoția săptămâna asta, îngrijorându-i pe localnici și atrăgând atenția oamenilor de știință. | profimedia

Fenomenul misterios, care apare sub forma unor stâlpi de lumină i-au surprins pe cercetători care s-au gândit imediat la conexiunile cu viața extraterestră. Steph Nixon, un locanic din Glasgow, Scoția, a postat pe contul său de Twitter o serie de imagini uluitoare care i-au fascinat pe privitori.

Din cerul înnorat pare că se coboară pe o traiectorie verticală dâre de lumină, sub forma unor stâlpi. Toți acești “stâlpi de lumină” sunt paraleli, formând o imagine de ansamblu bizară.

Citește și: Cristina Ryan, femeia care jura că a văzut un mic dinozaur în curtea ei. Ce au surprins camerele de supraveghere ale locuinței

Luminile stranii seamănă foarte mult cu scenele din filmul 'War of the Worlds', stârnind panică și controverse în rândul localnicilor care s-au alarmat. Cei mai mulți dintre ei au suspectat că aceste lumini ar avea o oarecare legătură cu nave extraterestre pentru că nu găseau o explicație științifică plauzibilă.

Ce sunt de fapt “stâlpii de lumină”

Se pare că oamenii de știință au găsit totuși o explicație, spunând că acești “stâlpii de lumină” reprezintă un fenomen natural, denumit științific drept “coloane de lumină”.

Acest fenomen meteorologic foarte rar se întâmplă atunci când temperaturile sunt extrem de scăzute și are loc o iluzie optică. Prin urmare, luminile orașului par că se alungesc către cer atunci când aerul e foarte rece.

Citește și: Doar 50 de oameni din întreaga lume arată ca Jesus Aceves. De ce are fața acoperită în întregime de păr

Reflexia este data de particulele mici de gheață din aer care captează luminile orașului. Așadar, apare efectul de “stâlpii de lumină”.

Uneori acest fenomen este cauzat și de soare sau lună, dar este mai vizibil atunci când e întuneric și luminile de la ferestrele clădirilor sau cele de la farurile mașinilor se transformă, dând naștere acestei iluzii optice.

Creatură uriașă, care se târăște ca un păianjen, filmată de camere. Câinii au început să latre frenetic: ”E un ghoul”... Creatura ciudată care s-a prins de vâsla unor tineri, în timp ce aceștia se aflau în caiac. „Este atât de pericuolasă!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x