Antena Căutare

Tensiuni intre Japonia si Coreea de Nord. Japonezii isi testeaza rachetele Patriot

Autoritatile japoneze au inceput sa mobilizeze rachete sol-aer de tip Patriot in vederea efectuarii unui viitor tir de racheta cu raza lunga de actiune de catre Coreea de Nord, informeaza surse oficiale citate de AFP.

Tensiuni intre Japonia si Coreea de Nord. Japonezii isi testeaza rachetele Patriot
| EPA / Intact Images

Oficialii nord coreeni au anuntat ca intentioneaza sa plaseze pe orbita, in perioada 10-12 decembrie, un satelit de observare terestra. Ca urmare a acestui anunt, Tokyo a anuntat imediat suspendarea unor negocieri cu Phenianul, prevazute la Beijing in perioada 5-6 decembrie.

Conform postului public de televiziune NHK, o nava care transporta rachete de tip Patriot PAC-3 (Patriot Advanced Capability-3) a parasit o baza navala situata in vestul Japoniei, luni, si se indrepta spre Okinawa, in partea de sud de tarii.

Satoshi Morimoto, ministrul japonez al Apararii, a ordonat inca de sambata fortelor japoneze sa se pregateasca in vederea acestei lansari. Un purtator de cuvant al ministerului a declarat pentru AFP ca "forte terestre, aeriene si navale (japoneze) se pregatesc in vederea unei mobilizari la Okinawa", care s-ar putea afla pe traiectoria rachetei nord-coreene.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Argentina: Mii de oameni au dansat pe strazile din Buenos Aires, la festivalul "Gran Milonga"... VIDEO! A muscat mana care i-a dat de mancare! Un delfin a atacat o fetita de opt ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x