Întrebat despre poziţia UE referitoare la aplicarea unei posibile ”taxe pe carbon” importurilor de produse fabricate cu emisii ridicate de către competitori, Timmermans a spus că speră că nu va fi nevoie de o astfel de măsură, lumea luând măsuri să implementeze Acordul de la Paris.
”Sper că nu va fi nevoie de o astfel de măsură, dar, dacă va fi necesar, nu vom ezita să o luăm”, a declarat Timmermans într-o conferinţă de presă susţinută la negocierile ONU referitoare la climă de la Madrid.
Timmermans a declarat în octombrie că UE a început o analiză referitoare la noua taxă, al cărei rol este să protejeze companiile europene de concurenţa incorectă prin creşterea costului produselor din ţări care nu iau măsurile adecvate împotrivia schimbărilor climatice.
China, exportator major de bunuri în UE, se teme că o astfel de taxă va mări preţurile produselor sale în Europa.
Subiectul a devenit o sursă de fircţiuni între China şi UE, într-o perioadă în care cooperarea lor este considerată ca fiind vitală pentru implementarea Acordului de la Paris.
În timp ce o mişcare condusă de tineri, care se dezvoltă rapid, presează liderii să acţioneze, decizia preşedintelui american Donald Trump de a începe retragerea SUA din Acordul de la Paris umbreşte negocierile.
Susţinătorii unor măsuri mai ferme împotriva emisiilor consideră leadership-ul UE drept vital pentru finalizarea negocierilor din ultimele două săptămâni de la ONU cu un apel ferm ca ţările să adopte angajamente mai mari, în condiţiile în care Acordul de la Paris intră în 2020 într-o fază de implementare crucială.
Sursa : news.ro
Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Vladimir Zelensky au convenit cu privire la schimbul de prizonieri în urma co... Raport: Investigaţia FBI privind contactele dintre campania lui Trump din 2016 şi Rusia, marcată de numeroase erori, dar...