Antena Căutare

Ultimele informații despre avionul ucrainean doborât în Teheran: ”A fost o greșeală!”

Ipoteza prin care avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă iraniană prinde contur. Puterile Occidentale şi NATO susţin că au suficiente informaţii care incriminează Teheranul. Presa internaţională citează surse din Pentagon care vorbesc despre o greşeală. Aeronava cu 176 de oameni la bord ar fi fost confundată cu una de luptă. Informaţiile din cutia neagră nu au fost încă date publicităţii.

”Avem informaţii, din mai multe surse, inclusiv de la aliaţii noştri, care arată că avionul a fost doborât de o rachetă iraniană sol-aer. Poate să fi fost neintenţionat.”, a declarat Justin Trudeau.

Aeronava ucraineană Boeing 737. Decolează de pe aeroportul din Teheran, la ora 6 şi 12 minute, la patru ore de la atacul cu rachete iraniene asupra bazelor americane din irak. La ora 6 şi 14 minute turnul de control pierde legătura cu echipajul. În 90 de secunde, avionul se izbeşte de pământ!

De la dragoste la ură. Cum au ajuns SUA și Iran la un pas să declanșeze Al Treilea Război Mondial

În zona catastrofei aviatice, un filmuleţ realizat chiar la ora prăbuşirii arată o posibilă doborâre a avionului. În imagini pare că două rachete, cu rază scurtă, se îndreaptă către avion. Se aude şi un sunet ciudat. băgăm din montaj. Se produce o explozie în aer.

S-ar părea, rachetele s-au detonat lângă avion. Vorbim despre proiectile TOR M1, producţie rusească. Rachete cu rază scurtă de acţiune, între 1,5 şi 12 kilometri, dar foarte puternice. Una singură are 167 de kilograme, diametru de 23 de centimetri, iar focosul cântăreşte 15 kilograme de exploziv. Acest model de rachetă se poate ridica la aproximativ şase mii de metri şi are o viteză de 850 de metri pe secundă. Avionul era la aproximativ două mii de metri altitudine. Potrivit ultimelor informaţii, aeronava ar fi fost doborâtă de bucăţi metalice şi de şrapnel sărite din rachete şi nu de focos propriu-zis.

În sprijinul acestei teorii, vin imagini surprinse dintr-un alt unghi. Un cuplu care era într-o maşină filmează o luminiţă pe cer, care se apropie necontrolat de pământ. În câteva secunde. BUM! Explozie.

Acţiunea militară a lui Trump în Iran, limitată simbolic printr-o rezoluţie a Camerei Reprezentanţilor

176 de oameni au fost ucişi în urma prăbuşirii. 82 iranieni, 63 canadieni, 10 suedezi, patru afgani, trei nemţi, trei britanici şi 11 ucrainieni - nouă dintre ei erau membri ai echipajului.

Teoria rachetelor trase spre avionul ucrainean este infirmată de Teheran. Un pilot şi şeful aviaţiei civile au ieşit, astăzi, la declaraţii.

”Dacă această teorie ar fi adevărată, avionul ar fi explodat şi s-ar fi fragmentat încă din aer, iar piesele sale s-ar fi răspândit la distanţe de câţiva kilometri.”, spune Houshang Shahbazi, fost pilot iranian.

România, în pericol din cauza războiului SUA-Iran! Avertismentul dat de specialiști: „Se întâmplă deja”

Informaţiile deţinute de cutiile negre ale aeronavei încă nu au fost date publicităţii. Între timp, cea mai mare companie aeriană Germană a anunţat, astăzi, că a anulat toate zborurile către Iran până pe 20 ianuarie.

Echipa Observator, în mijlocul incendiilor din Australia. Focul continuă să pârjolească orașele, iar un milion de oameni... 13 oameni au murit în timp ce se rugau! Încă un atentat în Pakistan: O bombă a fost explodat într-o moschee...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x