Antena Căutare

Turisti blocati in zapada in Austria

Schiorii blocati in cateva statiuni austriece au fost nevoiti sa plateasca mii de lire sterline pentru a fi transportati cu elicopterul.

Potrivit ziarului Daily Express, in jur de 1000 de britanici au ramas blocati in Alpii Austriei, in urma unei furtuni de zapada care a izolat statiuni turistice precum Ischgl, Galtur, St. Anton si Arlberg.

Zapada a ajuns la o inaltime de 5 metri in numai 2 zile iar turistii au scos din buzunare 5000 de euro (4100 de lire) pentru a ajunge de graba la aeroportul Innsbruck.

Valul de zapada a lovit si sudul Germaniei, Franta, Elvetia, blocand strazi si izoland cai ferate. Klaus Schmidhofer, expert in avalanse, a declarat: "Chiar daca posibilitatea avalanselor din unele zone a fost redus, pericolul tot persista".

Cu toate acestea, pe masura ce eforturile de curatare a zapezii continua, o multime de turisti pleaca sa-si petreaca vacantele in statiunile austriece unde se mai poate schia.

Ingrijorare in UE: Gazele creaza noi divergente intre Rusia si Ucraina... Vladimir Putin a crescut in sondaje, desi este contestat vehement de opozitie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x