Antena Căutare

Un Boeing 777 aparţinând companiei americane Delta Air Lines a deversat kerosen deasupra unor şcoli la periferia Los Angelesului după ce a decolat către China

Un avion de tip Boeing aparţinând companiei americane Delta Air Lines aflat în dificultate şi-a deversat carburantul deasupra unei zone de periferie la Los Ageles, iar aproximativ 20 de copii şi zece adulţi care se aflau în curtea unei şcoli elementare au fost stopiţi cu kerosen, relatează AFP.

Districtul şcolar din Los Angeles a precizat că elevi şi angajaţi ai şcolii se aflau în curte la momentul incidentului.

BREAKING: Delta Flight 89 dumps fuel on approach to Los Angeles International Airport; fire crews are assessing dozens of children at a Cudahy elementary school

— BNO News (@BNONews)

Aceste persoane ”ar fi putut fi stropite cu carburant sau ar fi putut inhala emanaţii”, a anunţat într-un comunicat Districtul şcolar Los Angeles, precizând că a chemat imediat salvatori. Nu s-a emis vreun ordine de evacuare.

Elevii s-au plâns de iritaţii pe piele sau de dificultăţi de a respira. Ei au primit îngrijiri la faţa locului, însă ”nu a fost necesară nicio spitalizare”, au anunţat pompierii.

Avionul Boeing 777 - cu destinaţia China - ”a întâmpina probleme la motor” imediat după decolare şi a fost nevoit să se întoarcă pe aeroportul din Los Angeles, a anunţat un purtător de cuvânt al Delta Air Lines.

Aeronava a aterizat fără probleme marţi, după ce a deversat carburantul, ”aşa cum prevede procedura normală”, pentru a se uşura, în vederea unei eventuale aterizări de urgenţă.

Carburantul a căzut în curtea unei şcoli elementare de la Cudahy, la aproximativ 25 de kilometri est de aeroport, la periferia Los Angelesului.

Fotografii şi înregistrări video postate pe reţele de socializare surprind numeroase vehicule de poliţie şi intervenţie staţionate în jurul şcolii.

multiple patients at an Elementary School in ...an apparent fuel dump by an aircraft that was diverted back to LAX...

— Bur (@Bur01210878)

Contactată de Los Angeles Times, Elizabeth Alcantar, primarul din Cudahy, a cărei primărie se află chiar lângă şcoală, s-a declarat foarte ”îngrijorată”.

”Este o şcoală elementară, sunt copii mici”, a declarat ea.

Alte două instituţii şcolare au fost afectate, s-a aflat ulterior, iar alţi 16 copii au primit îngrijiri.

Carburant deversat ”la altitudine relativ mică”, potrivit pompierilor, a căzut şi pe o şcoală din sudul Los Angelesului, însă fără să afecteze elevi sau personal.

Agenţia americană însăcinată cu controlul aviaţiei civile (FAA) a anunţat într-un comunicat că zborul 89 al Delta Air Lines, operat cu un Boeing 777, a declarat o urgenţă după ce a decolat pe pe Aeroportul Internaţional de la Los Angeles, care l-a obligat să se întoarcă din drum şi a aterizat câteva minute mai târziu.

Deversarea unei cantităţi mari de kerosen a permis avionului, care tocmai decolase cu rezervoarele pline, să se elibereze de o greutate considerabilă înainte să aterizeze de urgenţă, ceea ce face această manevră mai puţin periculoasă.

FAA a anunţat pe Twitter că a deschis o anchetă cu privire la acest incident şi a subliniat că ”există proceduri specifice cu privire la deversarea carburantului privind avioane aflate la plecare sau la sosire pe toate marile aeroporturi americane”.

”Aceste proceduri cer ca acest carburant să fie deversat deasupra unor zone nelocuite bine identificate, în general la altitudini mari, astfel încât carburantul să se vaporizeze şi disperseze înainte să atingă solul”, subliniază agenţia.

Sursa : news.ro

Boeingul ucrainean doborât de Iran a fost atins de două rachete, relevă noi imagini dezvăluite de ziarul american The Ne... Republicanii susţin o rezoluţie democrată în Senat vizând să limiteze puterea lui Donald Trump de a lansa operaţiuni mil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x