Antena Căutare

Un cutremur puternic, de 6,8 grade pe scara Richter, a avut loc in Chile

Un puternic seism cu magnitudinea 6.8 pe scara Richter a provocat panica si pagube materiale limitate in nordul republicii Chile. O femeie a decedat in urma unui atac cardiac, din cauza fricii, potrivit autoritatilor locale. Cutremurul a durat mai mult de un minut.

Biroul pentru Situatii de Urgenta Chile a declarat ca sesismul nu a declansat un tsunami.

Cutremurul a zguduit si capitala Santiago, insa acesta s-a resimtit cel mai mult in nord, unde televiziunile locale au aratat imagini cu produse din supermarket imprastiate pe podea si case cu geamurile sparte.

Martorii au declarat ca oamenii s-au panicat si au iesit in strada. Liniile telefonice au fost blocate si curentul electric a fost temporar oprit.

Chile este una dintre tarile lumii predispuse la cutremure. Un seism devastator de 8,8 grade pe scara Richter, unul dintre cele mai puternice inregistrate vreodata, si tsunami-ul pe care l-a declansat in 2010 au omorat 551 de oameni, au distrus 220.000 de locuinte si au daramat docuri si resorturi aflate pe plaja. Dezastrul a insemnat pagube de 30 de miliarde de dolari pentru Chile.

sursa foto: redorbit.com

Roma: Ruperea unei conducte a creat o fantana arteziana de 20 de metri inaltime... Siria acuza Israelul ca a efectuat un raid aerian in care doua persoane si-ar fi pierdut viata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x