Antena Căutare

Un eurodeputat maghiar cere socialistilor din PE sa ia pozitie fata de situatia din Romania

Liderul grupului eurodeputatilor ungari din PPE Andras Gyurk i-a solicitat liderului partidului socialist maghiar sa ceara eurodeputatilor sa sprijine introducerea unei dezbateri pe tema situatiei din Romania pe agenda Parlamentului European (PE), relateaza MTI.

Intr-o scrisoare deschisa postata pe pagina de Facebook a grupului Fidesz, Andras Gyurk afirma ca majoritatea socialista din cadrul PE, cu sprijinul grupului socialistilor din Ungaria, a impiedicat ca o propunere de dezbatere a incalcarilor constitutionale din Romania sa fie introdusa pe agenda PE.

"Guvernul social-liberal de la Bucuresti, investit recent, a depasit limitele legalitatii atunci cand a interferat in functionarea unor institutii democratice independente", se arata in scrisoare, care adauga ca Guvernul roman a "aprobat si masuri in detrimentul minoritatii maghiare".

Liderul PPE Wilfried Martens si liderul grupului formatiunii in cadrul PE Joseph Daul si-au exprimat, de asemenea, ingrijoararea cu privire la evolutia evenimentelor din Romania, intr-un comunicat.

Foto: Intactimages / EPA

Dezastrul de la Fukushima a fost provocat de om, nu de natura!... Franta cere Guvernului Ponta "sa respecte valorile democratice si statul de drept"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x