„I-am spus unei femei, prin apel video, că soțul ei moare. Am salvat un om, riscându-mi propria viață”. Un medic a descris „noua normalitate” din spitale

„Astăzi i-am spus unui tânăr de 28 de ani că trebuie să fie intubat, i-am spus unei femei, prin apel video, că soțul ei va muri, la 47 de ani, și am salvat viața unui bărbat, riscând-o pe a mea”. Așa arată noul „normal” al medicilor care luptă, zi de zi, împotriva coronavirusului.

Un medic a descris „noua normalitate” din spitale

Profimedia, Twitter

Pandemia de coronavirus a aruncat medicii într-un război pentru care nu erau pregătiți, nici fizic, nici psihic. Anna Podolanczuk, medic ATI, din New York, a postat, pe Twitter, un mesaj tulburător. Cum arată „o zi de lucru normală” în vremea COVID-19?

„Astăzi: i-am spus unui pacient de 28 de ani că trebuie să fie intubat. Era speriat. Nu putea respira. I-am spus soţiei unui pacient de 47 de ani că acesta moare prin FaceTime.

I-am făcut bronhoscopie unui pacient cu Covid-19. I-am salvat viaţa, dar am riscat-o pe a mea. Am trecut prin Urgenţe în timp ce ambulanţele tot veneau cu tot mai mulţi pacienţi cu saturaţii de oxigen de 60%. Am lucrat cu o echipă fantastică de rezidenţi, asistenţi. Sunt complet uluită de efortul lor şi de munca lor de echipă”, a scris medicul pe Twitter.

„Mama a murit ieri, tata, acum o săptămână. Am ajuns un bolnav fără salariu”. Mărturii sfâșietoare din orașul în care coronavirusul a omorât în fiecare familie

Podolanczuk a descris și atmosfera din New York, în ultimele zile.

„M-am întors acasă pe străzi pustii, prin faţa unor magazine închise. La timp pentru a lua cina cu familia mea pentru prima dată săptămâna asta. Sper să nu îi îmbolnăvesc. Aceasta este noua noastră normalitate. New York, vom trece peste asta”, a adăugat Podolanczuk.

„Trebuie să alegem cine trebuie salvat și cine nu! E mai rău ca la război”. Mioara descrie coșmarul din Brescia, în ziua în care Italia a întrecut China la numărul de decese

Postarea medicului a fost redistribuită de peste 51.000 de ori, oamenii mulțumindu-i pentru eforturile depuse în lupta împotriva coronavirusului.

Peste o mie de oameni au murit, în New York, din cauza COVID-19, în mai puțin de o lună de la apariția primului caz de infecție. Este cel mai afectat oraș din Statele Unite ale Americii.

Coronavirusul omoară și oameni sănătoși! O asistentă care lucra zi și noapte cu bolnavii de COVID-19 și-a luat viața: „Era dedicată trup și suflet meseriei”

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri