Antena Căutare

Cum sa faci asa ceva? Un rinichi donat de un american pentru sora sa a fost aruncat la gunoi

Un rinichi donat de un american pentru sora sa a ajuns la gunoi. Nu pentru ca nu ar mai fi fost viabil, ci din vina unei asistente care a inteles ca trebuie sa-l arunce. Familia, devastata de aceasta neglijenta, cere despagubiri acum in instanta

Sarah suferea de insuficienta renala acuta si avea nevoie urgenta de un rinichi nou. Primul donator gasit de medici a fost chiar fratele ei, care a acceptat imediat sa renunte la un rinichi. Organul i-a fost prelevat, dar nu a mai ajuns la sora sa. “Am stiut ca ceva a mers prost imediat ce am iesit din operatie, pentru ca mi-am ridicat bluza si nu aveam nicio incizie”, a povestit Sarah.

In timp ce fratele ei isi revenea dupa operatie, rudele se chinuiau sa accepte ce s-a intamplat: o asistenta din spital aruncase, din greseala, rinichiul la gunoi. “Nu puteam sa cred ca m-am intors de unde am plecat. Trebuia sa fiu sanatoasa, trebuia sa fiu in recuperare”, a mai explicat femeia.

Potrivit conducerii spitalului, asistenta credea ca rinichiul facea parte din reziduurile medicale. Administratia respinge acuzatiile de neglijenta si cererea familiei de a primi despagubiri pentru suferintele indurate. Povestea s-a incheiat, oarecum, cu bine: dupa cateva luni s-a gasit un alt donator, iar Sarah a scapat de dializa. Dar familia crede ca spitalul trebuie, totusi, sa plateasca pentru organul aruncat la gunoi.

Barack Obama, pregatit sa pedepseasca Siria: "Nu putem accepta o lume in care oameni nevinovati patesc lucruri ingr... Barack Obama: Statele Unite, gata sa atace Siria. Vom trage la raspundere regimul lui Bashar al-Assad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x