Antena Căutare

UPDATE! Accidentul din Ungaria: Soferul TIR-ului, retinut. Microbuzul implicat circula ilegal

Un accident cumplit a avut loc in Ungaria aproape de granita cu Romania seara trecuta, pe autostrada de la Budapesta, intre localitatile Szeged si Mako. 14 romani au murit si doi se afla in stare grava la spitalul din localitate.

UPDATE 2! Soferul TIR-ului care a fost implicat in accidentul din Ungaria, soldat cu 14 morti, a fost retinut. Barbatul are 31 de ani, se numeste Ovidiu Munteanu si lucra la firma din Arad de trei ani. El a fost grav ranit in urma accidentului.


Informatiile referitoare la cauza accidentului sunt contradictorii. Dupa ce au anuntat ca soferul TIR-ului ar fi adormit la volan, autoritatile din Ungaria au declarat ca TIR-ul ar fi derapat si ar fi ajuns pe contrasens.

Potrivit unor surse neoficiale, se pare ca, in momentul accidentului, soferul TIR-ului vorbea prin statie cu un coleg.




UPDATE!
Microbuzul implicat in accidentul din Ungaria circula ilegal, iar soferul nu era obosit



Soferul TIR-ului a adormit la volan si a intrat pe contrasens, a rupt parapetul despartitor, iar apoi s-a ciocnit cu microbuzul care circula regulamentar, in jurul orei 23:30, ora locala. Unul dintre autovehicule ar fi luat foc.

Printre cei 14 romani morti se afla trei copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani. Doar doi romani dintre cei aflati in autobuz au supravietuit, aflandu-se in stare foarte grava la spitalul din localitate. Soferul TIR-ului este tot roman, potrivit promenade.hu. Sapte dintre victime sunt din judetul Giurgiu. O alta persoana care si-a pierdut viata este din Pitesti, iar o alta este din judetul Neamt. O alta victima este din Alexandria, arata ultimele informatii furnizate de autoritati.



Accidentul a avut loc pe autostrada M43, in apropierea granitei cu Romania. Doris Mircea, purtatorul de cuvant al MAE, a precizat ca autotrenul venea dinspre Arad si se indrepta catre Budapesta, iar microbuzul, inmatriculat in Spania, venea de la Valencia, cu destinatia Bucuresti.

Soferul TIR-ului este in stare grava, internat de asemenea la spital. Din primele informatii soferul era odihnit, acesta conducand ultima oara intr-o cursa internationala acum o saptamana. Traficul pe autostrada a fost blocat pentru mai bine de 5 ore.

"Doua echipaje de la Timisoara se deplaseaza la fata locului, la cererea fortei maghiare", a spus Lucian Dinita, director al Directiei Politiei Rutiere.

Se pare ca a plecat in Ungaria si o echipa de pompieri care va ajuta la identificarea victimelor.

Vezi mai jos imagini de la locul accidentului!


Autostrada nu a fost data de mult timp in folosinta, dar zona este nefasta. Si in urma cu un an 5 romani au murit tot in Mako, iar in 2007, alti 7 conationali au murit intr-un accident asemanator, intre un autocar si un TIR.



Foto: Hirado.hu

Berlusconi, anchetat pentru favorizarea prostitutiei infantile... VIDEO! Actiunile de protest din SUA, "Ocupati Wall Street", tot mai violente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x