Antena Căutare

UPDATE: Atentat sinucigaș cu bombă la Istanbul. Bilanț: 4 morți, 36 de răniți. Imagini cutremurătoare

O explozie s-a produs sâmbătă pe marea arteră pietonală Istiklal, în partea europeană a Istanbulului, informează media turce, citate de AFP și Reuters.

UPDATE:  Atentat sinucigaș cu bombă la Istanbul. Bilanț: 4 morți, 36 de răniți. Imagini cutremurătoare Galerie
Explozie Turcia | todayzsaman.com

O explozie s-a produs sâmbătă pe marea arteră pietonală Istiklal, în partea europeană a Istanbulului, informează media turce, citate de AFP și Reuters.


Nu se știe ce a provocat explozia, dar la fața locului au fost trimise ambulanțe. Potrivit agenției Dogan, ar exista mai mulți răniți. Presa turcă spune că ar fi vorba despre un atac sinucigaş. Mai multe persoane au fost rănite, transmite Reuters.

UPDATE 2: Potrivit BBC, cel puțin patru oameni au murit și alți 36 au fost răniți în explozie.

Ministrul turc al sănătății a anunțat că este vorba despre 36 de răniți, dintre care șapte au răni grave. 12 dintre răniți sunt cetățeni străini. Din primele informații ale anchetei, se pare că atacul ar fi vizat o altă țintă, însă sinucigașul ar fi fost deturnat de la ținta inițială de către poliție și s-a detonat ”de frică”, după cum a spus un oficial turc. Totodată, un oficial turc a afirmat că membri ai Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau ai unei grupări afiliate au comis atentatul de la Istanbul s-ar afla în spatele atacului, potrivit concluziilor inițiale.

Teroare în centrul orașului

UPDATE 1: Cel puţin patru persoane au fost ucise sâmbătă la Istanbul, într-un atac sinucigaş cu bombă, anunţă guvernatorul oraşului, relatează AP online.

Cel puţin alte 20 de persoane au fost rănite în atac, iar trei dintre ele se află în stare gravă, a precizat guvernatorul Vasip Sahin. Agenţia privată Dogan anunţa anterior că cel puţin patru persoane au fost ucise într-o explozie pe o stradă pietonală din oraş.

Imagini de la fața locului

Oameni fugeau panicaţi, potrivit unor imagini, iar forţe de ordine şi ambulanţe soseau la faţa locului.Zona respectivă - strada Istiklal - este de obicei aglomerată în weekenduri. Potrivit Sky News, din primele informaţii reiese că ar fi vorba de un atentat cu bombă, soldat cu decesul a două persoane şi rănirea a altor şapte.

Explozia a avut loc într-o zonă frecventată de turişti, iar la momentul producerii atentatului în locul respectiv se aflau foarte mulţi oameni.Potrivit Sky News, din primele informaţii reiese că ar fi vorba de un atentat cu bombă, soldat cu decesul a două persoane şi rănirea a alotor şapte.

Explozia a avut loc într-o zonă frecventată de turişti, iar la momentul producerii atentatului în locul respectiv se aflau foarte mulţi oameni.

Acesta este al cincilea incident de genul acesta ce a avut loc în oraşul din Turcia în 2016.

Sânge și răniți

O serie de atentate au avut loc în ultimii ani în Turcia

-13 martie 2016- O explozie puternică a avut loc, duminică, 13 martie, în capitala Turciei, Ankara. Bilanțul , peste 37 de morți și peste 100 de răniți.

O altă explozie puternică a avut loc pe 12 ianuarie 2016, la ora 10:20 dimineaţa, în piaţa Sultanahmet din centrul Istanbului, lângă Obeliscul lui Teodosie. Aceasta este zona vizitată de majoritatea turiştilor, fiind aproape de Sfânta Sofia, de Moscheea Albastra şi de bazar.

10 octombrie 2015 – Cel puţin 86 de persoane au fost ucise şi 186 rănite, în două explozii produse lângă gara centrală din Ankara, în timp ce numeroase persoane se adunaseră pentru a participa la o manifestaţie pentru pace, cu trei săptămâni înaintea alegerilor legislative.

11 mai 2013 – Un dublu atentat s-a soldat cu 52 de morţi la Reyhanli, un oraş din sudul Turciei, în apropierea frontierei cu Siria.

11 februarie 2013 – Un atentat la postul de trecere a frontierei din Civelgozu (sud-est) s-a soldat cu 17 morţi.

20 Iulie 2015- Cel puţin 27 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite într-un atentat comis pe 20 iulie 2015, la un centru cultural din oraşul turc Suruc şi atribuit grupării radicale Stat Islamic.

27 iulie 2008 – Două atentate cu bombă s-au soldat cu 17 morţi şi 115 răniţi la Istanbul. PKK a fost acuzat de autorităţi că a comis atacurile.

Totul e pe față! Care este țara în care este permis copiilor să fumeze în curtea şcolii?... Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atacurile de la Paris, a părăsit Spitalul Saint-Pierre de la Bruxelles...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x