Antena Căutare

UPDATE! Coruptie: Presedintele Germaniei a demisionat

Presedintele Germaniei, Christian Wulff este implicat intr-un scandal privind acuzatii de coruptie, iar Parchetul din Hanovra a solicitatat Bundestag-ului (camera inferioara a Parlamentului) ridicarea imunitatii acestuia pentru a putea continua ancheta.

UPDATE 12.07: Presedintele Germaniei, Christian Wulff, implicat intr-un scandal privind acuzatii de coruptie, si-a anuntat demisia

UPDATE 11.50: Agentia de presa germana DPA anunta ca presedintele Germaniei, Christian Wulff, isi va anunta demisia din functie, in urma scadalului de coruptie. Wulff a anuntat ca va face o declaratie la ora locala 11.00 (12.00, ora Romaniei), la castelul Bellevue din Berlin. La randul sau, cancelarul german Angela Merkel a anulat vizita pe care urma sa o efectueze vineri in Italia

"Dupa o verificare exhaustiva a noilor documente si evaluarea articolelor din presa, parchetul din Hanovra estimeaza ca exista fapte suficiente pentru suspiciuni de incalcari ale legii sau de primire de avantaje de catre Wulff", au explicat procurorii.

Presa germana a dezvaluit ca presedintele Christian Wulff ar fi profitat de pozitia sa de lider al guvernului din Saxonia inferioara pentru a obtine avantaje financiare diverse, incercand apoi sa ascunda aceste afaceri.

De asemenea, Wulff a fost atacat fara menajamente pentru ca a ascuns un imprumut, a profitat de vacante gratuite din partea unor oameni de afaceri si pentru ca a incercat sa faca presiuni asupra jurnalistilor pentru a nu publica informatiile.

Foto: en.wikipedia.org

SUA: Puscarie pe viata, pentru teroristul cu bomba in chiloti... ONU condamna represiunile din Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x