Antena Căutare

UPDATE! Cutremur de 8,7 grade in Indonezia: Alerta de tsunami a fost ridicata

Un cutremur cu magnitudinea de 8,7 grade pe scara Richter a avut loc in urma cu putina vreme in Indonezia. Mai multe orase din zona au fost afectate, iar alerta de tsunami a fost ridicata in 29 de state.

UPDATE 16:35! Avertizarea de tsunami a fost ridicata cinci ore mai tarziu, institutul american precizand ca ramane la latitudinea guvernelor fiecarei tari in parte sa stabileasca daca mentin starea de alerta.


UPDATE 15:25! Conform televiziunilor din Sri Lanka valul de tsunami se apropie.



UPDATE 14:18!
Primele valuri au ajuns in zona Golfului Bengal. Acestea au in jur de 30 de centimetri. Marea s-a retras 10 metri in zona epicentrului.

UPDATE 14:07!
In urma celui de-al doilea cutremur din Sumatra a fost emisa o noua emisa alerta de tsunami. Conform autoritatilor, apele s-au retras pana la 10 metri in largul coastelor Oceanului Indian. Replicile celor doua cutremure de peste 8 grade pe scara Richter au fost simtite si in Alaska si California.

UPDATE 14:00! O replica extrem de puternica a primului seism s-a produs cu putin timp in urma si a avut o magnitudine de 8,3 grade pe scara Richter.

UPDATE 13:38!
Conform presedintelui indonezian, riscurile producerii unui tsunami ucigator sunt totusi minime, dar tara ramane in alerta. In regiune se afla si premierul britanic, David Cameron, aflat in aceste zile intr-o vizita oficiala.

Vezi LIVE desfasurarea evenimentelor din Indonezia!




UPDATE 13:27! Sase orase au fost evacuate, iar populatia de pe insulele Andaman si Nicobar a fost, de asemenea, indepartata de zona.
Un tsunami ar putea lovi in orice moment. Deocamdata nu au fost raportate victime. Cutremurul a fost resimtit si in India, Singapore si Thailanda.



UPDATE 13:18! Autoritatile de coasta au semnalat deja valuri de 6 metri inaltime in zona Simaeulu.
Electricitatea este oprita in Banda Aces, iar traficul este blocat.

UPDATE 13:17! Estimarea intensitatii cutremurului a fost din nou modificata. Cutremurul ar fi avut 8,6 grade pe scara Richter.

UPDATE 13:14! Presedintele Susilo Bmambang sustine la aceasta ora un discurs in care indeamna populatia la calm. Principalul aeroport din Thailanda a fost inchis, iar alte 5 orase sunt evacuate.



UPDATE 13:11! Si la Jakarta pamantul s-a zguduit timp de 5 minute.
In plus, alerta de tsunami vizeaza 28 de tari.

UPDATE 12:56! Trimisul BBC, Karishma Vaswani, relateaza faptul ca imobilele din zona afectata de seism s-au cutremurat timp de 5 minute.

UPDATE! 12:53! Mai multe replici ale cutremurului s-au resimtit in zona. Cea mai importanta replica a avut 6,5 grade pe scara Richter si s-a resimtit tot in Aceh.

UPDATE 12:50! Seismul a durat 12 secunde
conform autoritatilor.

UPDATE 12:39! Magnitudinea cutremurului produs miercuri, la ora 8.38 GMT (11.38, ora Romaniei), a fost, de fapt, de 8,7 grade pe scara Richter.

Initial, autoritatile anuntasera o magnitudine mai mare, de 8,9 pe scara Richter.

Locuitorii de pe coasta de est a Indiei au fost informati ca trebuie sa se indeparteze de litoral, dupa ce seismul a fost resimtit in orasele Calcutta, Chennai si Bangalore, scrie Sky News, citat de Mediafax.

Conform BBC, seismul a lovit partea de nord a tarii, in regiunea provinciei Aceh din insula Sumatra.

Alerta de tsunami a fost emisa la scurt timp dupa ce un val urias s-a format deja in largul Oceanului Indian.

Zona este frecvent afectata de miscari ale scoartei terestre, in 2004 murind 170,000 de oameni in aceeasi provincie.

Conform centrului Geologic American cutremurul a avut loc la 33 de kilometri adancime si a fost localizat la 495 de kilometri de Banda Aceh, capitala provinciei.

Centrul care emite alerta de tsunami avertizeaza asupra faptului ca un cutremur de o asemenea magnitudine "are potentialul de a genera un val ucigas care ar putea afecta intreaga linie de coasta a bazinului Oceanului Indian".

Foto: edition.cnn.com

O femeie din SUA a incercat sa isi vanda copilul, printr-un anunt... Copia Titanicului, urmarita de ghinion: S-a intors din drum dupa ce un cameraman a suferit un infarct...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x