Antena Căutare

UPDATE: Diplomatul Gabriel Grecu, retinut la Moscova pentru spionaj. VEZI filmul operatiunii!

Gabriel Grecu, secretar de gradul I la amabsada Romaniei din Moscova, a fost declarat persona non grata in Rusia si are 48 de ore la dispozitie sa paraseasca tara. In caz contrar, isi pierde privilegiile diplomatice. Grecu a fost eliberat, luni seara, la cateva ore dupa ce fusese retinut sub acuzatia de spionaj.

VEZI filmul flagrantului instrumentat de FSB!

Serviciul Federal de Securitate Rus a anuntat ca Gabriel Grecu a fost prins in flagrant, in timp ce incerca sa obtina informatii militare secrete de la un cetatean rus.


Potrivit serviciului secret rus, Gabriel Grecu avea la el materiale de spionaj, care demonstreaza activitatea ostila a romanului fata de Federatia Rusa.

Cotidianul rus Komsomolskaia Pravda ofera si alte detalii, citand o sursa din serviciile de informatii. Aceasta sustine ca predecesorul lui Grecu in functia de secretar al ambasadei, Dinu Pistol, a recrutat un cetatean rus ca sa-i furnizeze informatii despre situatia din Republica Moldova si Transnistria.

Informatiile, care nu erau secrete, erau transmise prin casetele de bagaje din marile magazine ale Moscovei. Potrivit ziarului, dupa sosirea sa la ambasada, Grecu a inceput sa solicite informatii secrete de stat, inclusiv militare. Informatorul rus "si-a dat seama ca aceasta miroase a tradare si a sesizat organele de contrainformatii", adauga Komsomolskaia Pravda.

Specialistii avertizeaza ca toate aceste relatari trebuie tratate cu mare atentie.

Retinerea diplomatului roman vine in contextul unor alte scandaluri de spionaj in care a fost implicata Moscova. In luna iunie, zece rusi au fost arestati in Statele Unite pentru spionaj. Agentii au fost imediat predati autoritatilor ruse in schimbul a patru prizonieri rusi condamnati de spionaj pentru Occident.

In iulie, in Cehia a fost demasacata o afacere de spionaj in favoarea Rusiei. Scandalul a provocat demiterea a trei generali cu functii inalte din armata.

Brazilia porneste in urmarirea extraterestrilor... CE avertizeaza Franta in cazul expulzarii rromilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x