Antena Căutare

UPDATE! FOTO - Imaginile unui nou dezastru in Turcia. 10 morti si sute de raniti, in urma cutremurului de aseara

Un nou cutremur, cu magnitudinea 5.6 a zguduit aseara, regiunea din estul Turciei, unde peste 600 de oameni au fost ucisi, luna trecuta, de un seism si mai puternic. Pana in prezent s-au raportat sapte victime, dar zeci de cladiri s-au prabusit si se crede ca peste o suta de persoane ar putea fi ingropate sub daramaturi.

UPDATE 21.30: Bilantul victimelor cutremurului produs miercuri seara in Turcia a ajuns la 10 morti

Epicentrul cutremurului se afla la doar 15 kilometri de orasul Van, devastat de seismul de la 23 octombrie. Numeroase cladiri deja avariate s-au prabusit. Printre acestea se numara doua hoteluri cu mai multe etaje, dintre care unul, cel mai bun din oras, adapostea mai ales ziaristi straini si membri ai echipelor de asistenta pentru sinistrati. Se crede ca doar in acest hotel se aflau, in momentul seismului, 30 - 40 de persoane.

Potrivit televiziunilor turce care transmit de la fata locului, cativa jurnalisti prinsi sub daramaturi le-au trimis colegilor lor mesaje SMS, rugand sa fie salvati. Sute de salvatori s-au mobilizat imediat la locul seismului, unde s-au repetat scenele dramatice de acum cateva saptamani. Pana in urma cu cateva ore fusesera adusi la lumina 16 supravietuitori, intre care o cetateana japoneza, dintr-o echipa de ajutor. Femeia, ranita dar constienta, a fost scoasa de sub daramaturile hotelului din Van.



Specialistii turci spun ca este prea devreme pentru a sti daca noul seism a fost, sau nu, o replica a celui de la 23 octombrie, care a avut magnitudinea 7.2. Mii de cladiri s-au prabusit atunci doar la Van, ceea ce a relansat acuzatiile la adresa constructorilor care nu respecta normele de protectie antiseismica. Multi localnici continua, si acum, sa se adaposteasca in tabere de corturi, desi vremea a devenit foarte rece.

foto: EPA/ Intact Images

VIDEO! In Marea Moarta exista viata!... VIDEO! Alaska, lovita de cea mai puternica furtuna din ultimii 40 de ani ‎...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x