Antena Căutare

UPDATE! Grecia, paralizata de greva! Sute de ofiteri au luat cu asalt Ministerul Apararii!

Grecia va fi paralizata astazi de o greva generala. Angajatii din Sectorul public, dar si cei din sectorul privat vor iesi in strada pentru a protesta fata de noul plan de austeritate al Guvernului. Protestul va afecta transporturile terestre, navale, feroviare si aeriene.

UPDATE 13.05: Sute de ofiteri greci in retragere, furiosi de reducerile pensiilor lor impuse de UE si FMI, au invadat Ministerul Apararii, spargand usile si dezmembrand dispozitive, in timp ce multimea scanda "jos junta Pasok", referindu-se la partidul social-democrat aflat la guvernare

Criza se adanceste in Europa. Tot mai multi romani sunt afectati de recesiunea din Spania, unde numarul de somerilor a crescut la cel mai mare nivel din ultimii 15 ani, cu peste 95 de mii de persoane fara loc de munca.

Probleme si in Grecia unde taierile din sectorul public au produs nemultumire in randul bugetarilor care au blocat astazi intrarile in ministere in semn de protest. Mai mult, maine va avea loc o greva generala de 24 de ore.

Noile masuri ce urmeaza a fi luate de guvernul Papandreu pentru obtinerea urmatoarei transe de bani de la FMI si Uniunea Europeana nemultumesc angajatii sectorului public, care se pot confrunta cu noi taieri salariale de pana la 25%.

Guvernul elen a anuntat ca va fi nevoit sa renunte la serviciile a nu mai putin de 30.000 de oameni care lucreaza la stat.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in perioada urmatoare in Republica Elena ca in data de 5 octombrie va avea loc o greva generala, de 24 de ore, la care vor participa sindicatul angajatilor din sectoarele public si privat.

Probleme sunt si in Spania unde nivelul somerilor a ajuns la un nivel record. Peste 95.000 de oameni au ramas fara un loc de munca, cea mai mare cifra inregistrata din anul 1996.

Foto: Intactimages / EPA

Moscova: Manifestantii care au scandat "Rusia fara Putin", arestati... VIDEO! Elicopter prabusit in New York: un mort si patru raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x