Antena Căutare

UPDATE! Necazuri in lant pentru Boeing 787: Autoritatile americane si japoneze au oprit zborurile cu acest aparat

Probleme tot mai mari pentru cel mai nou avion Boeing, modelul 787 Dreamliner. Dupa autoritatile japoneze, si cele americane au oprit toate zborurile cu acest model. Decizia a fost luata dupa ce un Dreamliner a aterizat de urgenta pe un aeroport din Japonia. Incidentul este doar ultimul dintr-o serie mai lunga, de la intrarea in serviciu a avionului.

Un Boeing 787 care zbura spre Tokyo a aterizat de urgenta, ieri, dupa ce doua indicatoare de bord au dat semnale de alarma. Pasagerii si echipajul au fost evacuati pe tobogane, dar nimeni nu a fost grav ranit.

Inspectia avionului a scos la iveala o scurgere de lichid inflamabil dintr-o baterie litiu-ion si chiar un inceput de incendiu. Ministerul japonez al Transporturilor considera ca incidentul, calificat drept "foarte grav", putea duce la un accident. Toate avioanele Dreamliner din Japonia au fost imediat oprite de la zbor.

Aceleasi baterii au provocat, recent, la alte aparate Boeing 787, cateva avarii, intre care un mic incendiu. Asa ca autoritatile aviatice din Statele Unite au urmat exemplul japonezilor si au suspendat, si ele, zborurile cu avioane Dreamliner, pana la solutionarea defectiunii.

Cu un pret de peste 200 de milioane de dolari, Dreamliner include o serie de inovatii intre care se afla chiar bateriile care au provocat avariile.

Proiectul a intarziat mult, iar unele voci spun ca Boeing s-a grabit sa-l puna in exploatare, pentru a nu suferi pierderi. Compania respinge acuzatiile, insa, si releva ca orice nou tip de avion cunoaste, la inceput, acelasi gen de probleme.

foto: wikipedia.org

Banca Federala a Germaniei isi retrage aurul din bancile straine... UPDATE! Mai multi cetateni straini au fost luati ostatici de teroristi in Algeria. Doi prizonieri au murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x