Antena Căutare

UPDATE! Protestele din Egipt continua: Nou Guvern la Cairo!

Restrictiile drastice de circulatie impuse de autoritati egiptene au mai domolit, azi-noapte protestele. Mii de oameni au iesit iarasi pe strazi in principalele orase ale tarii, unde armata a incercat sa mentina ordinea cu o mana de fier. Totusi, numarul manifestantilor a fost mult mai mic decat pe timpul zilei.

UPDATE 18.25: Televiziunea publica din Egipt a anuntat, luni, formarea unui nou Guvern la Cairo, din care vor face parte mai multi membri ai Cabinetului demisionar

UPDATE 14.45: Opozitia a facut apel la egipteni sa intre in greva generala. Liderii manifestatiilor vor sa organizeze marti un mars la care sa participe peste un milion de oameni.

Protestele care dureaza deja de o saptamana au insangerat tara - 150 de morti si peste 2.000 de raniti. Speriati de aceasta baie de sange, mii de turisti au parasit Egiptul in mare graba.

Pe strazile capitalei egiptene s-au auzit focuri de arma pana tarziu in noapte. Restrictiile de circulatie au mai domolit protestele, insa nu au reusit sa le puna capat. Pentru a saptea zi consecutiva, mii de oameni au iesit din nou pe strazi si au cerut demisia presedintelui Hosni Mubarak. Daca pana acum cereau libertate, democratie si iesirea din saracie, acum nu mai vor decat plecarea presedintelui.

Perioada de calm instalata pe timpul noptii este doar provizorie. Exista acum cateva puncte fierbinti in Cairo de la care ar putea pleca violente similare celor vazute in ultimele zile. Oamenii au inceput sa se adune pe podul 6 octombrie, iar in Piata Tahrir, acolo unde au avut loc violentele din ultimele zile, sunt adunati peste zece mii de oameni care scandeaza "Egiptul e liber".

Romanii care locuiesc in Egipt au fost si ei prinsi de violentele protestelor din ultima saptamana.

Pe langa ciocnirile dintre manifestanti si fortele de ordine, oamenii sunt acum ingrijorati si de bandele de huligani care sparg magazine si locuinte.

Mii de turisti si-au scurtat vacanta in tara piramidelor si au plecat in graba acasa. Acum, intreaga lume sta cu ochii pe Cairo, pentru a afla ce se va intampla in continuare.

Bolivia: 34 de oameni au murit intr-un grav accident... Popularii europeni sprijina aderarea Romaniei la Schengen in 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x