Antena Căutare

Uraganul Isaac a atins coasta Statelor Unite: Peste 100.000 de familii au ramas fara energie electrica

Uraganul Isaac a atins, acum cateva ore, litoralul statului american Louisiana, la exact sapte ani dupa un alt uragan, Katrina, ramas in istorie pentru distrugerile pe care le-a provocat. Viteza vantului trece de 130 de kilometri pe ora si peste 100.000 de familii si intreprinderi nu au energie electrica. Localnicii si autoritatile au facut totul pentru a infrunta uraganul si spera, doar, ca el va fi mai putin violent decat Katrina.

Uriasul uragan, cu un diametru de 300 de kilometri, s-a indreptat direct spre New Orleans, unde strazile, de obicei vesele, erau aproape pustii. Toate cele 12 cazinouri de pe malul marii si-au inchis portile, iar pe aeroport zborurile au fost oprite. Marile stavilare construite dupa inundatiile provocate de Katrina au fost inchise pentru prima data si toata lumea spera ca ele vor apara, intr-adevar, orasul.

In timp ce turistii surprinsi de uragan la New Orleans s-au baricadat in hoteluri, autoritatile au ordonat sau chiar au impus evacuarea cartierelor direct amenintate. Refugiati in adaposturi improvizate, mii de oameni spera ca vor mai avea o casa la care sa se intoarca.

Pe langa Louisiana, uraganul se face simtit si in Mississippi sau Alabama, unde a provocat, pentru inceput, o mica tornada care nu a facut victime. Barack Obama i-a asigurat pe localnici ca intreaga tara este alaturi de ei. “In fata dezastrului, nu mai suntem democrati si republicani. Suntem, inainte de toate, americani. Suntem o singura familie. Suntem o familie si ne ajutam vecinii la nevoie”, a declarat presedintele american.

Meteorologii se asteapta la precipitatii de cel putin 50 de litri pe metru patrat si la un flux al oceanului mult mai puternic decat de obicei.

Vezi LIVE evolutia uraganului Isaac!

foto: Wikimedia Commons

Yasser Arafat, otravit? Francezii au deschis o ancheta... Statele Unite: Un rinichi destinat transplantului a fost aruncat la gunoi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x