Antena Căutare

VIDEO! Blocuri îngropate în zapadă, oameni evacuați și nămeți. În 48 de ore, stratul ajusese la doi metri! Italia este paralizată de ninsori!

Drumuri închise şi o avalanşă care şi-a terminat cursa într-o clădire din staţiunea de schi Sestrieres (Italia): ninsorile excepţionale înregistrate pe pantele italiene şi franceze ale Alpilor au provocat perturbări ale traficului şi evacuări, informează marţi AFP.

Drumuri închise şi o avalanşă care şi-a terminat cursa într-o clădire din staţiunea de schi Sestrieres din Italia. Ninsorile abundente înregistrate pe pantele italiene şi franceze ale Alpilor au provocat perturbări ale traficului şi evacuări, informează AFP, citată de Agerpres.

La Sestrieres, unde căderile de zăpadă au fost spectaculoase, în 48 de ore înregistrându-se peste doi metri de zăpadă, o avalanşă a avariat în noaptea de luni spre marţi o clădire de 5 etaje - Le Bellevue - situată în apropierea drumului principal care duce la staţiunea de schi. În jurul orei 22.30 (21.30 GMT), zăpada a intrat pe coridoare şi în apartamente, însă cei 29 de ocupanţi ai imobilului au putut fi evacuaţi în siguranţă printr-un tunel săpat în garaj.

Pe numeroase masive din Alpi de-a lungul graniţei franco-italiene, riscul de avalanşă era la nivelul maxim, iar circulaţia pe mai multe drumuri a fost întreruptă ca măsură de precauţie, mai multe comune rămânând izolate. Este cazul staţiunii de schi Cervinia din Valea Aosta, care a înregistrat deja un episod similar la începutul lunii ianuarie.

În partea franceză, luni, în 24 de ore, au fost înregistrate căderi de zăpadă de 40-90 centimetri, iar în unele zone acumulările pot ajunge până la doi metri. Potrivit Météo-France, căderi de zăpadă atât de puternice sunt înregistrate în medie o dată la 30 de ani. De asemenea, în cazul a trei departamente a fost emisă alerta portocalie de avalanşe.

Aceste ninsori abundente sunt cauzate de un fenomen generat de umiditatea din câmpia Padului, din nordul Italiei, care se condensează la contact cu Alpii şi cade sub formă de zăpadă.

Cutremur de mare magnitudine! În Marea Caraibilor, a fost emisă o alertă de TSUNAMI... Imagini dramatice. 13 persoane au pierit sub maldăre de pământ. Au fost înghițiți de noroi, după alunecări masive de ter...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x