Antena Căutare

VIDEO! Corida va fi interzisa in Catalunia. Proteste pro si contra la Barcelona

Dupa aproape un secol de coride, Plaça de Toros Monumental din Barcelona va gazdui duminica ultima lupta cu tauri din regiunea catalana, anunta agentiile EFE si Associated Press.









Proteste la Barcelona impotriva legii care interzice luptele cu taurii


Zeci de oameni au protestat in fata singurei arene destinate coridelor din Barcelona. Demonstrantii sunt nemultumiti de faptul ca legea care interzice luptele cu taurii in Catalonia, va intra in vigoarea abia anul viitor. Printre acestia s-au infiltrat insa si cativa sustinatori ai coridelor.

Protestul a avut loc in fata unei arene istorice din Barcelona, chiar inainte unei coride. Catalonia este printre primele regiuni autonome ale Spaniei care au interzis luptele cu taurii. Legea care va intra in vigoare abia in 2012, a reusit sa imparta in doua tabere societatea catalana. In timp ce unii considera luptele cu tauri ca fiind o mostenire culturala importanta, altii considera manifestatia un sport barbar si sangeros ce trebuie sa dispara.

Altii, in schimb, nu considera ca noua masura are legatura cu ingrijorarea societatii in ceea ce priveste cruzimea fata de animale. Ei vad in noua lege o decizie politica luata de o regiune bogata, care vrea sa arate ca este diferita de restul Spaniei.

In Spania sunt in prezent aproximativ 400 de astfel de arene permanente, care gazduiesc anual doua mii de coride.

Japonia: Dupa tsunami au fost returnati 78 de mil. de dolari, bani gasiti in portofele... VIDEO! Barack Obama si Bill Clinton, adversari la golf...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x