Antena Căutare

VIDEO! France 24 prezinta "ghetourile tiganesti" de la Barbulesti

Problema romilor din Romania este din nou in atentia presei franceze. Televiziunea France 24 a difuzat un reportaj despre integrarea romilor in societatea romaneasca. Jurnalistii din Hexagon au luat ca model comunitatea de tigani din Barbulesti, o localitate aflata la 60 de kilometri de Bucuresti.

Realizat chiar inaintea debutului noului an scolar, reportajul televiziunii franceze prezinta una dintre cel mai importante probleme ale comunitatilor de romi: lipsa educatiei. Din cauza saraciei sau pur si simplu a ignorantei multi parinti de etniei roma refuza sa isi trimita copii la scoala.

In Barbulesti, un oras aflat la 60 de kilometri de Bucuresti, oamenii au inteles, insa, ca singura sansa a unui trai mai bun este educatia.

Printre elevii care au asteptat cu nerabdare inceputul anului scolar se numara si Ion Cutitaru. Fost primar al orasului Barbulesti, barbatul ajuns la varsta de 60 de ani s-a intors la scoala pentru a-si termina liceul.

"In primul rand mi-a placut cartea, dar, de asemenea, vreau sa dau un exemplu comunitatii. Ma uit la tanara generatie care nu este inclinata spre studiu, dar sper ca prin exemplul si perseverenta mea vreau sa pot sa ii ajut pe tineri", spune Ion Cutitaru pentru France 24.

Potrivit datelor oficiale, in 1990 doar 100.000 de copii de etnie roma mergeau la scoala. In 20 de ani numarul lor s-a triplat, insa este insuficient daca ne raportam la cei aproximativ 2,5 milioane de romi din Romania.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Italia: Un roman, acuzat de evaziune fiscala de peste 5,5 milioane euro... Siria a primit ultimatum de 72 de ore de la Liga Araba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x