Antena Căutare

VIDEO! Grecia: Violente intre manifestanti si fortele de ordine, dupa sinuciderea unui batran in centrul Atenei

Sute de oameni s-au luat la bataie cu fortele de ordine in fata parlamentului grec. Protestatarii i-au atacat pe scutieri cu pietre si bombe cu benzina. In replica, fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene. Cu cateva ore inainte, doua mii de greci s-au adunat in fata locuintei unui batran care s-a sinucis din cauza problemelor financiare.

Batranul, un farmacist in varsta de 77 de ani, si-a pus capat zilelor la cativa metri de Parlamentul grec, pe o peluza a pietei Syntagma, unde in ultimii doi ani au avut loc numeroase manifestatii impotriva austeritatii draconice impuse tarii.

"Este tragic ca unul dintre cetatenii nostri si-a pus capat zilelor. In aceste momente dificile pentru societatea noastra, Guvern si cetateni, trebuie sa sustinem oamenii care se afla in dificultate", a declarat premierul Lucas Papademos intr-un comunicat.

Mobilizate prin intermediul retelelor sociale, aproximativ 1.000 de persoane s-au reunit la locul dramei miercuri seara. Sub un chiparos, acestea au depus buchete de flori, lumanari si zeci de mesaje scrise de mana prin care cereau "ridicarea poporului".


Marea Britanie: Cerea bani pentru a se trata de cancer, insa ii cheltuia in vacante de lux... Italia: Menajera romanca impuscata de un pensionar. Femeia a ramas fara o mana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x