Antena Căutare

Viktor Orban acuza Comisia Europeana de lipsa de "legitimitate democratica"

Premierul ungar Viktor Orban acuza Comisia Europeana ca "nu are legitimitate democratica", intr-un interviu acordat unui ziar german. Comisia a propus recent taierea fondurilor de coeziune destinate Ungariei, ca sanctiune pentru deficitul sau bugetar excesiv, conform AFP, citat de Hotnews.

"Eu sunt ales, Guvernul ungar este ales, Parlamentul European este de asemenea ales. Dar cine a ales Comisia Europeana, unde este legitimitatea sa democratica?", s-a intrebat Orban.


Reuters reaminteste ca relatiile dintre Budapesta si Comisia Europeana s-au tensionat mult in ultimele luni. Saptamana trecuta, Comisia a propus inghetarea ajutorului pentru Ungaria, in incercarea de a sanctiona deficitul bugetar excesiv. Vineri insa, premierul Orban a spus ca tara sa nu va pierde "un cent" din fondurile de coeziune.

Budapeste se afla si in atentia UE din cauza unor legi controversate, menite sa reformeze Banca Centrala si sistemul de justitie.

Orban, care s-a declarat un "plebeu de dreapta", popular si suveran, a denuntat "stanga internationala" care conduce o campanie impotriva guvernului sau.

In opinia lui, din cauza colapsului stangii in Ungaria, miscarea lanseaza atacurile "din exterior, nu doar din Europa, ci si din America".

El i-a acuzat pe liderii europeni ca si-au pierdut "credinta" in ceea ce a fost "maretia" Europei. "Refuzam sa folosim forta, care facut ca Europa sa fie lumea culturii crestine", a spus Orban.

Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, Orban s-a declarat dispus sa renegocieze cu oficialii de la Bruxelles pentru a adapta legislatia Ungariei.

Vezi ce tara a decis sa blocheze accesul la Facebook!... Bilantul furtunilor din SUA a ajuns la 38 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x