Antena Căutare

Alertă mondială! România este în mare pericol. Vladimir Putin și-a instalat sistemul de rachete nucleare pe litoralul Mării Negre

Imaginile cu sistem nuclear instalat pe litoralul Mării Negre au fost obținute de Institutul Imagesat International, iar aceste informații au fost utile pentru a demasca planurile rusești. Conform imaginilor, sistenul de rachete a fost instalat în apropierea frintierei cu Ucraina, relatează Mediafax.

Un al treilea Război Mondial poate începe oricând! România se află în pericol! Vladimir Putin a fost demascat. Conform ultimelor imagini din satelit, Rusia a instalat sisteme de rachete nucleare pe litoralul Mării Negre ,,S-au prefăcut că sunt transparenți''

Imaginile au fost obținute de Institutul Imagesat International, iar aceste informații au fost utile pentru a demasca planurile rusești. Conform imaginilor, sistenul de rachete a fost instalat în apropierea frintierei cu Ucraina, relatează Mediafax.

Potrivit imaginilor obținute de Institutul Imagesat International, sistemele de rachete Iskander au fost instalate într-o bază din Krasndar, aflat pe litoralul nordin al Mării Negre. SUA au criticat, recent, Rusia la Bruxelles, acuzând-o că a dat „informaţii false” despre un controversat sistem de rachete care contravine Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), informează AFP, potrivit Agerpres.

Subsecretarul de stat american Andrea Thompson a indicat marţi la Geneva că negocierile între ruşi şi americani „nu au făcut posibil ca lucrurile să avanseze” şi nici nu au arătat vreun semn că Moscova se pregăteşte să se conformeze prevederilor acordului INF. Luna trecută, Washingtonul a dat Moscovei un ultimatum de 60 de zile pentru a se conforma Tratatului INF, ameninţând în caz contrar că se va retrage din acest pact. Moscova neagă orice încălcare a tratatului, notează AFP.

„Ei (ruşii) s-au prefăcut că sunt transparenţi ... Ei continuă să se eschiveze de întrebări, continuă să dea informaţii false privind capacităţile noului sistem de rachete”, a declarat Andrea Thompson presei după un briefing la sediul NATO din Bruxelles. Evocând propunerile ruse - în special cea privind o 'expunere statică' a rachetelor - oficialul american a apreciat că aceasta nu va demonstra dacă noua rachetă rusească încalcă sau nu tratatul. Tratatul INF - semnat de preşedintele american Ronald Reagan şi de ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov - interzice utilizarea unei serii întregi de rachete cu raze de acţiune între 500 şi 5.500 km.

La rândul său, Moscova acuză SUA că instalarea de rachete cu lansare verticală Mk-41 în dispozitivul său de apărare antirachetă din Europa, inclusiv în România, încalcă acest tratat, potrivit presei ruse. Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat miercuri că Rusia este pregătită să lucreze pentru a 'salva' tratatul, dar după discuţiile de marţi de la Geneva partea americană a lăsat să se înţeleagă că ar putea demara procesul de ieşire din INF la 2 februarie, un proces care va dura şase luni, relateaza evz.ro.

Patru români au murit în Italia, într-un accident. Erau urmăriți de poliție... A plecat la o petrecere și și-a lăsat fetițele să moară în mașină. Ce pedeapsă a primit această mamă iresponsabilă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x