Antena Căutare

Wall Street scade: investitorii se indoiesc de redresarea economica

Actiunile americane au scazut, joi, dupa ce comentariile negative despre economie ale companiei tehnologice Cisco Systems Inc si ale lantului de retail Kohl's Corp au aruncat urme de indoiala asupra redresarii americane.

Avertismentul lui Cisco despre o piata a muncii slaba si aprecierea Kohl ca nu este convinsa de redresare au alimentat sentimentul negativ al investitorilor afectati de problemele din zona euro.

Cisco a pierdut 4,5 procente la 25.53 dolari, iar Kohl's a pierdut 5.8 la suta la 53.81 dolari.

In plus, datele despre noile cereri de somaj au demonstrat ca rata somajului va ramane ridicata.

Indicele industrial Dow Jones a pierdut 113.96 puncte, sau 1.05 procente la 10.782,95. Standard & Poor 500 a cazut 14.23 puncte, sau 1.21 proente la 1157,44. Nasdaq Composite a alunecat 30.66 puncte, sau 1.26 procente la 2.s394,36.

S&P 500 castigase 5,47 procente in primele trei zile ale saptamanii- cea mai buna performanta pe aceasta perioada de timp din iulie 2009. Aceasta dupa caderea de 6.4 la suta din saptamana anterioara.

In timpul sedintei, indicele de retail al S&P .RLX a cazut 3 procente. Investitorii s-au manifestat prudent inainte de datele de retail de vineri, dupa datele de saptamana trecuta, ce au aratat vanzari pe luna aprilie in scadere fata de anul trecut.

Inca persista un semn de intrebare asupra puterii consumatorului, ce ar putea demonstra o veriga slaba in redresarea economica.

Dupa inchidere, rezultatele magazinului exclusivist Nordstrom Inc , care a ajuns sub estimari, nu a adus optimism. Nordstrom a pierdut ulterior 2,6 procente la 40.20 dolari.

De asemenea, dupa inchidere, Nvidia Corp a adus previziuni pentru actualul trimestru sub tinta Wall Street, ceea ce a dus la o scadere cu 2,5 la suta la 14.28 dolari.
In timpul sedintei actiunile constructorilor de case a scazut abrupt pe fondul expirarii creditului guvernamental pentru taxele platite de cumparatorii de case. KB Home a fost performerul negativ, cu minus 6.8 procente la 16.53 dolari.

Indicele pe sector al Dow Jones a pierdut patru la suta.

De partea pozitiva, declinul Dow a fost limitat de producatorul de aluminiu Alcoa Inc., ale carui actiuni au urcat cu 2.7 procente la 12.80 dolari, pe fondul asteptarilor ca pretul metalului sa creasca daca preturile mai mari la electricitate din China reduc livrarea mondiala de aluminiu. Century Aluminum a urcat 5,1 procente la 12.69 dolari.

Whole Foods Market Inc a sarit 4,6 la sutp la 42.50 dolari, dupa ce profitul trimestrial au depasit estimarile si a urcat previziunile anuale.

"Mozart al calculatoarelor", cel mai tanar programator din lume... O noua amenintare cu bomba in New York...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x