Antena Căutare

WikiLeaks: Fidel Castro a refuzat o operatie la colon in 2006

Liderul cubanez Fidel Castro a refuzat o operatie chirurgicala de colon, desi era aproape sa moara, in iulie 2006. Acesta a fost motivul din cauza caruia a fost nevoit sa cedeze puterea, potrivit unor telegrame diplomatice americane divulgate de WikiLeaks.

Detalii despre boala care l-a determinat pe liderul marxist sa cedeze puterea fratelui sau, Raul, la 31 iulie 2006, au fost clasate ca secrete de stat, dar au reusit sa scape in cinci telegrame americane, care pot fi consultate, de miercuri, pe site-ul WikiLeaks.

Telegramele au fost trimise intre decembrie 2006 si ianuarie 2009, una dintre ele de Ambasada Statelor Unite la Madrid. Aceste documente au fost publicate de cotidianul spaniol El Pais, scrie AFP.

Fidel Castro a fost, in 2006, victima unei violente hemoragii intestinale, intr-un avion, in drum dinspre Havana spre Holguin (730 de kilometri), localitate pe care a fost nevoit sa o paraseasca dupa un discurs sustinut pentru marcarea sarbatorii nationale, la 26 iulie, potrivit acestei surse.

"Castro este in stadiu terminal, iar facultatile sale mentale se vor deteriora, fara indoiala, pana la momentul mortii. Dar nu va muri imediat", scria Michael Parmly, seful Sectiei intereselor americane la Havana, pe baza afirmatiilor unui informator care ar fi avut acces la dosarul medical al lui Castro.

Tot articolul, in Jurnalul National

Teroristul sinucigas din Stockholm se pare ca ar fi avut doi complici... Un "obiect suspect", doborat de aviatia israeliana in apropiere de reactorul nuclear Dimona...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x