Antena Căutare

Zi insangerata la Damasc: 55 de morti si 372 de raniti, in doua atentate sinucigase

Cincizeci si cinci de persoane au fost ucise, iar alte 372 au fost ranite in atentatele sinucigase cu masina-capcana comise, joi dimineata, la Damasc, a anuntat televiziunea de stat citand Ministerul sirian de Interne.

"Cele doua atentate, care au avut loc la un interval de un minut, sunt atacuri sinucigase cu masina capcana si s-au soldat cu 55 de morti si 372 de raniti, atat civili, cat si militari", a anuntat ministerul, precizand ca incarcaturile explozive utilizate cantareau "peste 1.000 kg".

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO) a afirmat ca cele doua explozii, dintre care una a fost provocata de o masina-capcana, au vizat un centru al serviciilor de informatii si s-au soldat cu victime.

Doua coloane de fum erau vizibile deasupra capitalei, unde geamurile de la locuinte au fost zguduite.

Potrivit unui fotoreporter al AFP, numeroase masini civile au fost distruse, iar fatadele anumitor cladiri au fost avariate. Un crater de trei metri adancime a fost provocat de deflagratii.

Regimul presedintelui Bashar al-Assad se confrunta de 14 luni cu o revolta populara pe care refuza sa o recunoasca si pe care o reprima violent. El acuza "teroristii" ca ar fi la originea violentelor din tara si a atentatelor.

La randul sau, opozitia siriana acuza regimul ca "fabrica" aceste atentate.

Foto: Intactimages / EPA

Vezi cat costa intretinerea Parlamentului European de la Strasbourg!... Presa externa lauda National Arena: "Bucurestiul si al sau stadion atrage privirile intregii Europe"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x