Căutare Live

Încă două decese de la gripă, numărul morților ajunge la 33

Gripa a mai răpus joi, încă două persoane. Numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns la 33.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat, joi, că două persoane, din județul Bihor, un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 52 de ani au decedat din cauza gripei.

Potrivit unui comunicat al DSP, bărbatul era nevaccinat, fiind confirmată infecţia cu virus gripal AH1N. Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal din Beiuş de pe 22 ianuarie până pe 25 ianuarie, când a fost transferat la Spitalul Clinic Clinic Judeţean de Urgenţa Oradea. Evoluţia bolii s-a agravat sub ventilaţie artificială, decesul survenind miercuri seara, conform Agerpres.

În cazul celui de al doilea deces este vorba despre o femeie de 52 de ani, , de asemenea, tot nevaccinată antigripal. Victima mai prezenta și alte afecțiuni constând din hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II, obezitate gradul I, fiind confirmată infecţia cu virus gripal AH1N1.

Gripa face noi victime în România

"În ciuda tratamentului complex administrat, inclusiv tratament antiviral cu Tamiflu, evoluţia stării clinice a pacientei a fost gravă, decesul a survenit în cursul dimineţii zilei de 13 februarie," conform comunicatului, scrie aceeași sursă.

foto: Libertatea

Tot mai mulți români aleg să utilizeze cardul Revolut. Iată de ce.... Dosarul dezastrului aviatic din Verona. Zeci de morți și un dosar înghețat. Destăinuirea emoționantă pe care a făcut-o f...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri