Antena Căutare

14 decembrie 1287. Ziua în care apa a luat 80.000 de suflete ofrandă!

La sfârșitul secolului al XIII lea, Europa de Vest era distrusă de inundații fără precedent. Întreaga Olandă și parte din Germania erau afectate de una dintre cele mai mari calamități naturale din istoria planetei

La sfârșitul secolului al XIII lea, Europa de Vest era distrusă de inundații fără precedent. Întreaga Olandă și parte din Germania erau afectate de una dintre cele mai mari calamități naturale din istoria planetei.

Nu este cea mai mare inundație din câte au existat pe Pământ, însă cu siguranță, poate fi considerată una dintre cele mai înfiorătoare momente din existența omenirii. Totul s-a petrecut într-o zi de 14 decembrie în partea vestică a bătrânei Europe, iar urmările au fost dezastruoase, aproape 80.000 de oameni pierind în cel mai crunt mod.

Despre acest moment nu s-au păstrat multe documente, însă învățații acelor vremuri au lăsat câteva informații despre tragedie. Totul a pornit de la un dig. Un dig care a cedat presiunii uriașe exercitate de apele agitate de furtunile care se abătuseră asupra Europei Occidentale. Cu o zi înainte, oamenii zonelor afectate o sărbătoriseră pe Sfânta Lucia și nimic nu prevestea nenorocirea. Natura a pedepsit ignoranța oamenilor și i-a pedepsit cumplit. Apa a spart construcția, iar de-acolo a început urgia.

Nimeni nu poate da un răspuns exact referitor la numărul victimelor, însă a fost clar pentru toată lumea că acesta era de ordinul zecilor de mii. Undeva în jurul cifrei de 80.000 de morți. Acesta este bilanțul oficial al catastrofei, iar o insulă din acea zonă a fost înghițită de apele dezmințite. Oamenii au murit pe capete, iar cei care au scăpat cu viață au păstrat întreaga viață amintirile apocalipsei.

Omenirea e în pericol? Rotația Pământului încetinește... FURTUL SECOLULUI: ”Salut, sunt Peruggia! O am pe Mona Lisa, am dormit doi ani în pat cu ea! Îți vând un tablou de mare v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x