A fost inventată o nouă nuanţă de negru, aproape invizibilă

Oamenii de ştiinţă au creat un material care are o nuanţă de negru ce face ca ochiul uman să aibă impresia că priveşte o gaură neagră din Univers

Surrey NanoSystems

Oamenii de ştiinţă au creat un material care are o nuanţă de negru ce face ca ochiul uman să aibă impresia că priveşte o gaură neagră din Univers.

Materialul se numeşte Vantablack şi absoarbe toată lumina, cu excepţia a 0,035 la sută din particulele luminoase, ceea ce reprezintă un record. Noul negru este atât de întunecat încât ochiul nu înţelege ce vede pentru că toate cutele, contururile şi formele create nu sunt perceptibile.

Dacă s-ar fabrica o rochie din acest material, membrele şi capul celei care ar purta-o ar părea că plutesc în jurul unei găuri negre.

Vantablack este produs din nanotuburi de carbon, relatează publicaţia Metro. Fiecare dintre acestea este de 10.000 de ori mai subţire decât un fir de păr.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri