Antena Căutare

A fost inventată o nouă nuanţă de negru, aproape invizibilă

Oamenii de ştiinţă au creat un material care are o nuanţă de negru ce face ca ochiul uman să aibă impresia că priveşte o gaură neagră din Univers

A fost inventată o nouă nuanţă de negru, aproape invizibilă
| Surrey NanoSystems

Oamenii de ştiinţă au creat un material care are o nuanţă de negru ce face ca ochiul uman să aibă impresia că priveşte o gaură neagră din Univers.

Materialul se numeşte Vantablack şi absoarbe toată lumina, cu excepţia a 0,035 la sută din particulele luminoase, ceea ce reprezintă un record. Noul negru este atât de întunecat încât ochiul nu înţelege ce vede pentru că toate cutele, contururile şi formele create nu sunt perceptibile.

Dacă s-ar fabrica o rochie din acest material, membrele şi capul celei care ar purta-o ar părea că plutesc în jurul unei găuri negre.

Vantablack este produs din nanotuburi de carbon, relatează publicaţia Metro. Fiecare dintre acestea este de 10.000 de ori mai subţire decât un fir de păr.

Record mondial! O femeie a "picat" de 110 ori examenul teoretic pentru obținerea permisului auto... Fotografii GREU de privit! Era un om liniştit, dar a luat o măsură RADICALĂ! Transformarea e ŞOCANTĂ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x